Fortuna eSports

Esports

16.02.2019 | 14.42 > 14:46

Pobede favorita u šestom kolu Esports Balkan Lige

Iako su rezultati mečeva šestog kola Esports Balkan Lige mogli da dovedu do toga da se svi timovi izjednače na tabeli, na kraju su četiri tima koja su prednjačila dodatno uvećala prednost pobedivši svoje rivale.

Screenshot

Prvi meč šestog kola između ASUS-a i ekipe Nerotec je počeo potpuno neočekivanim tokom. Nerotec je poveo preko svog junglera Dušana "Lotus" Nedeljkovića koji je bio konkretniji od veterana na drugoj strani Rifta, igrajući Olafa. Ali on nije bio najveća pretnja u redovima ekipa Nerotec. već mid lejner Linus "TheRoyalKanin" Gronlund koji je nakon 20 minuta igre imao skor 7-0 na Cassiopei.

ASUS nije klonuo duhom, strpljivo su čekali svoju priliku i dočekali je kada je TheRoyalKanin zalutao sam na top lejn, uspevši da ga ubiju prvi put u partiji, ali je i dalje prednost bila na strani Neroteca, koji je minut kasnije probao da uradi Barona, kada ASUS započinje preokret tako što dolaze do dva killa i potom oni uzimaju Barona. Iako je izgledalo kao da će meč ići mirnim tokom do narednog Barona, ASUS dolazi do velike pobede u borbi na midu koja je nastala u 33. minutu, što se ispostavilo kao ključni momenat. To im onmogućuje da uzmu Barona i sa povećanom dozom samopouzdanja napadnu Nerotec koji je probao bar da uzme još jednog zmaja, koji bi im ujedno bio peti, ali ne samo da do toga nije dšolo, već su u borbi koja je usledila izgubili sve i ASUS je upisao novu pobedu koja ih je vratila na vrh tabele.

Nakon toga je usledio okršaj X25 Esportsa i LevelUP Rhinos, u neku ruku svojevrsnog derbija, pošto smo na obe strane imali prilike da gledamo igrače koji su nosili X25 dres. LeveLUP je vodio u ranoj fazi igre po killovima ali je X25 imao bolju ekonomiju zbog više srušenih kula. Da su timovi izuzetno blizu videli smo kada je u 30. minutu usledila prva zaista velika borba kod Barona, u kojoj su oba tima uzela po tri killa. Na kraju je X25 prelomio gejm kada su 39. minutu napravili ace u borbi oko Elder Dragona, što im je dalo i više nego dovoljno vremena da sruše Nexus i dođu do pobede.

Screenshot

Rift Esports i Random5 se nisu štedeli, što je nešto što smo i očekivali od dva agresivna tima. Već u 12. minutu je usiledila borba na bot lejnu koja je trajala skoro ceo minut i u kojoj smo videli ukupno šest killova na obe strane. Iako je Rift uspeo da parira ekipi Random5 po goldu, bugarski tim je polako uvećavao svoju prednost u objektivima, vodeći 3-0 u zmajevima nakon 20 minuta igre.

Iako je Rift uspeo da dođe do sledećeg zmaja, Barona nisu uspeli da odbrane, a do drugog Barona nismo ni stigli jer je Random4 jednim aceom u 33. minutu došao do pobede.

Crvena Zvezda je dočekala WiLD u poslednjem meču šestog kola. Iako su crveno-beli poveli na početku, WiLD je uspeo da se povrati i dođe do prve srušene kule, što im je donelo prednost u goldu. Da meč bude neizvestan, Zvezda se postarala tako što su došli do novih killova i sami srušili dve kule u nastavku, ali im ni WiLD nije ostao dužan i dolaze do Infernala, pokazavši da ne žele da prepuštaju Zvezdi objektive bez borbe.

WiLD dolazi do Barona u 30, minutu ali ih je to koštalo inhibtora na botu, zbog čega WiLD odlučuje da se ne upušta dalje u razmenu objektiva sa Zvezdom već napadaju preko mida sve dok nisu došli do Nexusa, koji zvezda ne uspeva da odbrani.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Braum najigraniji heroj, Jayce najviše banovan

Braum najigraniji heroj, Jayce najviše banovan

Braum najigraniji heroj, Jayce najviše banovan

U nedelji koja je iza nas imali smo prilike da gledamo 9.5 patch na delu u profesionalnim LoL mečevima, a evo i koji heroji su ga obeležili

Bjergsen oduševio fanove 1 na 5 pentakillom

Bjergsen oduševio fanove 1 na 5 pentakillom

Bjergsen oduševio fanove 1 na 5 pentakillom

Pogledajte kako izgleda kada jedan od najboljih igrača na svetu sam zaustavi ceo protivnički tim u Baron pitu i izađe iz borbe kao pobednik sa pentom.

Fnatic odabrao Vitality kao protivnika u plejofu

Fnatic odabrao Vitality kao protivnika u plejofu

Fnatic odabrao Vitality kao protivnika u plejofu

Po novom sistemu u LEC ligi, trećeplasirana ekipa je mogla da bira sa kim će igrati u prvoj rundi plejofa, a njihov izbor je začudio većinu navijača.

LCS: FlyQuest pobedom protiv Liquida osigurao plejof

LCS: FlyQuest pobedom protiv Liquida osigurao plejof

LCS: FlyQuest pobedom protiv Liquida osigurao plejof

FlyQuest je u nedelji koja je iza nas dokazao da je LCS liga više od samo tri tima, savladavši 100 Thieves i Team Liquid kojima je to bio tek drugi poraz u sezoni, što im je zagarantovalo plasman u plejof dva kola pred kraj grupne faze takmičenja.
Loading...