LoL Esports

Esports

12.03.2019 | 18.12 > 18:15

Srbija, Crna Gora i BiH dobijaju nacionalne LoL lige

Fortuna Esports u saradnji sa turnirskom platformom Challengermode čini sledeći korak u razvoju regionalnog LoL esporta. Nakon Esports Balkan Lige, stižu nam i nacionalne lige Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Fortuna eSports

Ovim će se dodatno raditi na razvijanju amaterske LoL esport scene u regionu, iz koje će najbolji moći da se dokažu i napreduju sve do Esports Balkan Lige, zvanične regionalne lige Riota za Balkan, koja je danas izrasla u jednu od najvećih regionalnih liga u Evropi i šalje dva predstavnika direktno na European Masters takmičenje.

Organizovanje Nacionalnih Esport Liga će se odvijati u nekoliko faza, a za sada je potvrđeno da će u prvoj fazi koja počinje u aprilu svoja takmičenja dobiti Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Fortuna Esports će biti nosilac projekta za Srbiju i BiH, a Nacionalne Esport Lige Crne Gore i Slovenije biće realizovane u saradnji sa Esports Savezom Crne Gore (ESSCG) i Društvom za elektronske športe (SPID.SI).

Ono što je važno napomenuti je da će pored novćanih nagrada, šampioni nacionalnih liga dobiti direktan slot u zatvorenim kvalifikacijama za Esports Balkan Ligu. Za sada je planirano da svaka Nacionalna Liga ima jednu diviziju u kojoj će se takmičiti najboljih 6 timova koji će biti izabrani na osnovu prethodnih uspeha i kroz sistem otvorenih kvalifikacija koje će prethoditi takmičarskoj sezoni.

Plejof završnica svake Nacionalne Esport Lige biće emitovana uživo putem Fortuna Esports YouTube i Twitch kanala i Sport Kluba.

Povodom novog projekta, Mihajlo Džaril direktor Fortuna Esportsa je izjavio sledeće:

"Razvoj amaterskog takmičenja je oduvek bio jedan od naših prioriteta jer verujemo da je potrebno imati zdravu osnovu koja će biti potpora najvišem takmičarskom rangu koji trenutno predstavlja EBL.

Trenutno imamo situaciju da igrači koji su igrali prve Junior Kupove realizovane u saradnji sa Asusom sada debituju u EBL timovima i predstavljaju nove talente našeg regiona. Nacionalne Lige će pružiti još bolji i jasniji okvir za sve igrače i timove koji imaju želju da se dokažu i pokažu da imaju ono što je potrebno da bi uspeli."

Philip Hubner, direktor sektora za razvoj poslovanja Challengermode kompanije je dodao:

"Jako smo ponosni na ono što Fortuna trenutno postavlja u regionu i uzbuđeni zbog pokretanja Nacionalnih Liga na Balkanu. Odličan posao je urađen tokom pripreme onoga u šta verujemo da je najbolji mogući scenario za amatere i rekreativce. Jasan put od najnižih nivoa takmičenja do najvišeg ranga trenutno mogućeg za one koji to žele, ali i mesto za one koji samo žele da redovno igraju u takmičarskom okruženju sa ljudima svog kalibra."

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

LRDN

Drago mi je da je napravljen ovaj korak u pogledu razvijanja eSports scene, kako u Crnoj Gori, tako i u susjednim zemljama. Nadam se da cete uspjeti da realizujete vas plan, moja velika zahvalnost i puno srece vam zelim. :)

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

I dalje nema promena za Vladimira, zaboravljeni Darius dobija buff, Hecarima čeka zauzdavanje, Akali i dalje podložna čestim promenama.

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Riot je danas izvukao raspored grupa za prvu fazu predstojećeg internacionalnog turnira Mid-Season Invitational 2019.

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

Loše vesti stižu iz tabora evropskog LoL prvaka G2 Esportsa. Sve je izvesnije da njihov support Mihael "Mikyx" Mehle neće igrati na predstojećem 2019 Mid-Season Invitationalu.

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

U letnjoj sezoni LCK lige neće biti novih timova, nakon što su Jin Air Green Wings i KT Rolster izašli kao pobednici iz baraža, savladavši izazivače iz Challenger lige.
Loading...