Riot Flickr

Esports

13.03.2019 | 20.57 > 20:58

Rekkles otkrio ko je jedini tim sa kojim ne treniraju

Iako u LoL esportu važi pravilo da timovi iz istih liga redovno igraju jedni protiv drugih i van takmičenja, kako bi se uvežbali, Martin "Rekkles" Larsson je danas otkrio vest koja je navijače Fnatica, a bogami i navijače u celoj Evropi ostavila potpuno u neverici.

Riot Flickr

Sve je počelo kada je zvezda Fnatica tokom svog strima dobio novčanu donaciju uz pitanje kako procenjuje šanse svoje ekipe u plejofu. Rekkles je tada izjavio da je siguran protiv svih timova, sem protiv G2 Esprotsa jer protiv njih ne igraju skrimove (žargonski izraz za trening sparinge ekipe), nakon čega je zastao i doadao - niti smo ikada igrali.

On je rekao da ne zna koliko je G2 Esports jak, jer ne samo da nikada nisu trenirali sa njima, već da verovatno nikada ni neće, potom je zastao i rekao više za sebe kako nije siguran da li sme javno da priča o razlozima zbog kojih je doneta takva odluka, a nakon kraćeg premišljanja je rekao da ipak ne bi bilo najpametnije da javno pričao o razlozima (stavivši jasno do znanja da ih ima više od jednog).

Opšte je poznato da između Fnatica i G2 Esportsa vlada velik rivalitet. Oni su dva najuspešnija tima u Evropi sa ukupno osvojenih 9 od 10 titula, ali i pored toga ova vest je potpuno začuđujuća, jer svaka velika liga ima bar jedan sličan rivalitet, pa opet svi timovi bar povremeni skrimuju zajedno.

Sigurno je da su odnosi između organizacija dodatno zahladneli od kako je Rasmus "Caps" Wither prešao iz redova Fnatica u G2, ali Rekkles je dva puta napomenuo da oni nikada nisu igrali jedni protiv drugih (van lige), što znači da ovo nema veze sa transferom koji je na kraju prošle sezone digao ogromnu buru.

Ostaje logično da je u pitanju neka nesuglasica između Carlosa Ocelotea, osnivača i vlasnika G2 Esportsa, sa Fnaticom, ali detalji ovoga ostaju pod velom misterije.

Iako su oba tima postigla odlične rezultate na prošlom Svetskom prvenstvu, na kom je G2 stigao do polufinala, a Fnatic do samog velikog finala, jasno je da to što dva najjača tima u Evropi ne treniraju zajedno definitivno utiče na njihov kvalitet na duge staze, ali kao što je Rekkles rekao, oćigledno da do saradnje između timova neće doći, bar ne u skorašnjem periodu.

Izgleda da je na kraju rivalitet između ovih timova na potpuno drugom nivou od onog što smo uopšte i mogli zamisliti, a ostaje da vidimo da li će se još neko od igrača oglasiti u vezi ove teme sad kad ju je Rekkles slučajno pokrenuo. 

rekkles twitch

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

LCK: SKT T1 savlado SANDBOX u borbi za drugu poziciju

LCK: SKT T1 savlado SANDBOX u borbi za drugu poziciju

LCK: SKT T1 savlado SANDBOX u borbi za drugu poziciju

Pobedom u velikom derbiju u kom su SKT i SANDBOX Gaming u direktnom duelu odlučivali o tome ko će biti najbliži rival Griffinu, SKT je došao do ubedljive pobede i pokazao da trenutno igraju možda i najbolji LoL u Koreji.

Deft se upisao u listu LCK igrača sa 1000 killova

Deft se upisao u listu LCK igrača sa 1000 killova

Deft se upisao u listu LCK igrača sa 1000 killova

Kim "Deft" Hyukkyu je deveti igrač kome je ovo pošlo za rukom, što je posebno impresivno kada se uzme u obzir činjenica da je dve godine proveo van LCK lige, dok je igra za EDward Gaming u Kini.

LEC sve gledaniji, LCS stagnira

LEC sve gledaniji, LCS stagnira

LEC sve gledaniji, LCS stagnira

Esport portal esports observer je objavio statistiku gledanosti LEC i LCS liga, koja nam donosi još jednu potvrdu da je uvođenje franšize u Evropu bio pun pogodak.

FORG1VEN spreman za povratak, traži partnera za ranked

FORG1VEN spreman za povratak, traži partnera za ranked

FORG1VEN spreman za povratak, traži partnera za ranked

Grčka LoL zvezda Konstantinos-Napoleon "FORG1VEN" Tzortziou je objavio na svom Tviteru kako uskoro završava sa vojnom obavezom i da traži partnera sa kojim će igrati ranked sve do Challenger divizije.
Loading...