fortuna esport

Esports

30.03.2019 | 20.41 > 20:42

Istorijski trijumf - Random5 je novi šampion EBL lige

Po prvi put u regionalnom balkanskom LoL šampionatu bili smo svedoci osvajanja titule ekipe koja je došla iz kvalifikacija. Random5 je prvo u polufinalu izbacio aktuelnog prvaka ASUS, da bi potom u velikom finalu sa 3-0 savladali Crvenu Zvezdu.

Fortuna eSports

Veliko finale je počelo malo sporijim tempom a do prvog killa je došla bugarska ekipa preko Iliya "Lmzs" Rajgeva koji je uspeo da ulovi junglera protivničkog tima Ahmada "Shlatan" Lucjana. Preko mida uvećavaju prednost na 2-0 a kada je Zvezda odgovorila killom na topu Random 5 uzvraća na za njih najbolji mogući način, sa dva neverovatna killa Lmzsa koji se teleportovao na top, i jednim killom na botu.

Random 5 je to znao da iskoristi i u 20. minut igre su ušli sa pet srušenih kula dok su samo jednu izgubili, što je bilo dovoljno da ostvare prednost od preko 5.000 golda. To nije bila nedostižna prednost, ali onda u 22. minutu prave ace bez izgubljenog igrača, uzimaju Barona i već u sledećem napadu ruše sva tri inhibitora crveno-belih. doku narednom dolaze i do nexusa što im donosi prvu pobedu rezultatom 14-3.

Druga partija je započela borbom u gornjoj džungli u 10. minutu igre u kojoj su se sastali svi sem igrača sa bot lejna i iz koje je Random5 izašao kao pobednik sa tri killa dok su oni izgubili dva igrača. Zvezda je po prvi put povela nakon što su došli do dva killa na botu, ali je Lyuben "LUBEEENZZZ" Hadziev koji je ponovo igrao Kenena odgovorio sa double killom u nastavku akcije.

Random5 je pravio pritisak na mapi ali je Zvezda bolje igrala timske borbe zbog čega je druga partija ušla u neizvesnu završnicu, a sve se dodatno zakomplikovalo kada je Random5 rešio da uzme Barona po svaku cenu, što su i uspeli ali ih je koštalo ace-a koji je Zvezda napravila. Carry igrači Crvene Zvezde igraju veoma agresivno nakon toga, Luka "Marrow Ooze" Cvetković i Valmir "Goldento4st" Fejzula love protivničke igrače na bot lejnu, dolaze do dva killa što Zvezdi omogućuje da se probije sve do nexusa gde ruše jednu kulu pre nego što se bugarska ekipa odbranila.

Zvezda nastavlja sa prodorima, ovoga puta preko mid lejna, ali Random5 potpuno preokreće situaciju na mapi, sada oni prave ace i dolaze do Barona. LUBEEENZZZ nastavlja sa perfektivnim ultijima i već u sledećem napadu preko mida dolaze do velike pobede koja im omogućuje da po drugi put sruše nexus i dođu na korak do trofeja.

Shlatan se odlučio da u trećoj partiji igra Elise što je značilo da nas vrlo rano očekuju gankovi. Probao je da dođe do killova na midu i botu ali su igrači Random5 bili spremni, a kada je došao na top umesto killa ušetao je u svoju smrt i bugarski tim je po treći put došao do first blood-a. Osujetio je Random5 i naredni pokušaj ganka, Shlatan je umro po drugi put ali je ubrzo nakon toga uspeo da dođe do preko potrebnog killa na midu i vrati se u gejm,

Zvezda je u nastavku uspela da dođe do Heralda, ali Teodor "VendettazZ" Cholakov dolazi do dva killa na botu, pre nego što ga Shlatan zaustavlja. Igrači su ubrzo prebacili akcenat na mid lejn gde se vodila borba za prevlast na mapi, a Random5 je prvi došao do dva važna killa koji im je otvorio put ka Baronu. Lmzs je u tim trenucima bio nezaustavljiv sa Ryzeom, Random5 je to iskoristio za pritisak na midu na koji Zvezda nije umela da odgovori i mnogo lakše nego što je bilo ko očekivao upisali su i treću uzastopnu pobedu, kojom su stavili tačku na istorijski uspeh u Esports Balkan Ligi, put jednog tima od kvalifikacija do titule najboljih na Balkanu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

I dalje nema promena za Vladimira, zaboravljeni Darius dobija buff, Hecarima čeka zauzdavanje, Akali i dalje podložna čestim promenama.

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Riot je danas izvukao raspored grupa za prvu fazu predstojećeg internacionalnog turnira Mid-Season Invitational 2019.

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

Loše vesti stižu iz tabora evropskog LoL prvaka G2 Esportsa. Sve je izvesnije da njihov support Mihael "Mikyx" Mehle neće igrati na predstojećem 2019 Mid-Season Invitationalu.

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

U letnjoj sezoni LCK lige neće biti novih timova, nakon što su Jin Air Green Wings i KT Rolster izašli kao pobednici iz baraža, savladavši izazivače iz Challenger lige.
Loading...