Riot Flickr

Esports

14.04.2019 | 19.54 > 19:56

Ponovo šampioni - G2 ponizio Origen u finalu LEC lige

G2 Esports je povratio tron Evrope deklasiravši Origen 3-0 u finalu 2019. prolećne sezone LEC lige, stavivši tačku na meč pobedom za samo 18 minuta igre u trećoj partiji.

Riot Flickr

Kada je Origen juče iznenadio Fnatic i izborio revanš sa G2 Esportsom, očekivalo se da će im danas pružiti veći otpor od onog što su uradili u 0-3 porazu prošle nedelje. Umesto toga, usledila je lekcija koju će sadašnji igrači Origena dugo pamtiti.

Da ne bi previše odugovlačili sa opisivanjem partija u kojima nije imalo mnogo šta da se vidi sem kompletne dominacije G2 Esportsa, odmah ćemo preći na najzanimljiviji statistički podatak finala. Naime G2 Esprots je pre današnjeg meča držao rekord u najbrže pobeđenom finalu EU LCS lige kada su savladali Misftis 3-0 za ukupno 104 minuta igre.

Taj rekord je danas oboren za nevernovatnih 30 minuta - da, G2 je savladao Origen u BO5 meču za UKUPNO 74 minuta igre, što je nešto zaista bez presedana u finalima velikih liga.

U prvoj partiji G2 je pokazao Origenu kako se igra Sona + Taric kompozicija, doduše može se reći da je u centru pažnje ipak bio Wunder koji je već nakon 15 minuta imao 50 cs-a prednosti u lejnu sa Ireliom.

U drugoj partiji G2 je demonstrirao kako se brani od pomenutog dua heroja na bot lejnu, tako što su igrali takozvanu "protect the carry" ili "funnel carry" sastav, fokusiran na Xayah koju je igrao Perkz, uz čak tri supporta - Morganu koju je igrao Jankos, Capsovog Pykea i Rakana kao "pravog" supporta.

Origen se potpuno raspao u trećoj partiji koja je završena kao što smo već napomenuli za samo 18 minuta, iako su uspeli da naprave first blood na bot lejnu, ali ih je serija grešaka nakon toga udaljila od nade za preokretom.

Iako je Origen zaista loše igrao u današnjem finalu koje će brzo pasti sem po obaranju rekorda u trajanju meča, mora se odati priznanje ekipi G2 Esports koja je pokazala da zaista odlično funkcionišu u ovom izdanju i sa pravom idu na MSI 2019 kao tim koji ima čemu da se nada čak i protiv timova iz Koreje i Kine.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Perkz: Riot treba da ukine Rift Rivals turnir

Perkz: Riot treba da ukine Rift Rivals turnir

Perkz: Riot treba da ukine Rift Rivals turnir

Lider LEC i MSI 2019 šampiona G2 Esportsa, Luka "Perkz" Perković, je na svom strimu otvoreno rekao šta misli o predstojećem Rift Rivals takmičenju uz obrazloženje zašto smatra da je ono trenutno suvišno.

Top lejner Finn unapređen u Rogue A tim

Top lejner Finn unapređen u Rogue A tim

Top lejner Finn unapređen u Rogue A tim

Učesnik LEC lige Rogue je danas objavio na svom sajtu vest da je top lejner njihove akademije Finn "Finn" Wiestal prebačen u A tim gde će se boriti za mesto u startnoj petorci sa Kimom "Profit" Junhyungom.

Top lejner ekipe RNG okončao karijeru

Top lejner ekipe RNG okončao karijeru

Top lejner ekipe RNG okončao karijeru

Prošlogodišnji dvostruki šampion Kine je potvrdio da je njihov igrač Yan "Letme" Junze rešio da završi igračku karijeru, a evo i ko će ga menjati.

Unicorns of Love ušli u rusku LoL ligu - LCL

Unicorns of Love ušli u rusku LoL ligu - LCL

Unicorns of Love ušli u rusku LoL ligu - LCL

Jedan od najupečatljivijih brendova u esportu koji se proslavio takmičenjem u EU LCS ligi se vraća u najviši nivo LoL esporta preko ruske LCL lige.
Loading...