G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

LOL 22. apr 201919:06 > 19:09
Riot Flickr

Loše vesti stižu iz tabora evropskog LoL prvaka G2 Esportsa. Sve je izvesnije da njihov support Mihael "Mikyx" Mehle neće igrati na predstojećem 2019 Mid-Season Invitationalu.

MSI 2019 počinje zvanično 1. maja dok će glavna faza turnira u kojoj se takmičiti G2 kao prvak Evrope početi 5. maja. I dok se tim polako priprema za put u Koreju gde će biti na pripremama za turnir, Mikyx se u veoma emotivnoj izjavi obratio svojim navijačima putem Instagrama. On je objasnio kako zbog bola u zglobovima koji vuče već duže vreme nije mogao ni da uživa koliko bi želeo u osvajanju svog prvog velikog trofeja, kao i da nije sigurno da li će uopšte moći da zaigra na velikom internacionalnom takmičenju koje ga uskoro očekuje.

Zbog povrede Mikyx je morao da propusti kraj grupne faze 2019 prolećne sezone LEC lige, a umesto njega je igrao često osporavani Hampus „promisq“ Mikael Abrahamsson, koji se ponovo našao pod metom kritike na Redditu, ali je i ovoga puta organizacija odmah reagovala i stala iza njega, braneći ga u komentarima.

Oni su u obraćanju zabrinutim navijačima rekli da smatraju kako zaista nema potrebe za neumesnim komentarima prema igraču koji se pokazao kao važan ključ uspeha ekipe, koji je pomogao timu da se spremi za plejof LEC lige i osvoji titulu čak i ako nije igrao u finalu.

Postoji šansa da će Mikyx kao i za samo finale LEC lige ipak odlučiti da izgura još par mečeva pre nego što ode na duži oporavak, pogotovo jer je sam formati MSI takav da se ne igra preveliki broj partija, ali problem nije u tome da li će on moći da odigra samo takmičenje, već u tome kako će igrati ako nije u mogućnosti da trenira zajedno sa ostatkom tima.