G2 Esports pregazio SKT T1 na startu MSI 2019

LOL 10. maj 201912:51 > 12:53
Riot Flickr

Šampion Evrope je došao do velike pobede u prvom meču glave faze MSI 2019 savladavši trostrukog prvaka sveta SKT T1 za samo 26 minuta.

Derbi meč prvog dana takmičenja Mid Season Invitationala 2019 je započeo kako smo očekivali. G2 Esports poznat po agresivnoj ranoj fazi igre je pritiskao SKT od samog početka, ali se očekivalo da će šampion Koreje uspeti da zaustavi krvarenje na vreme. Iako se vodila žestoka borba na sva tri lejna killova nije previše bilo. Perkz uspeva da dođe do prvog killa na bot lejnu koristeći sinergiju koju imaju Xayah i Rakan protiv Ezreala i Nautilusa. U međuvremenu Faker je uvećavao prednost na midu protiv Capsa, ali je Khan žestoko gubio na topu protiv Wundera.

Dobijajući dva od tri lejna G2 Esports koristi početnu prednost od 2.000 golda da uspostavi kontrolu nad mapom. Brže se rotiraju i počinju da uzimaju kule što im je donelo prednost od 5.000 golda kada se Baron pridružio Summoners Riftu u 20. minutu.

G2 je bio strpljiv, nije odmah krenuo na Barona već su nastavili da drže kontrolu nad mapom, ali su iskoristili priliku koja im se ukazala kada je SKT na midu napao Perkz, gde dolazi do borbe koju G2 preokreće i uzima dva killa što im otvara vrata za Barona.

Uz Barona G2 nastavlja da pritiska SKT koji pokušava da u gornjoj džungli napravi killove, ali je Perkz u tom momentu već bio prejak i G2 još jednom koristi svoju prednost u itemima da preokrene borbu i dođe do novih killova, nakon čega idu pravo do Nexusa i završavaju partiju pre isteka pola sata igre.