Riot Flickr

Esports

19.05.2019 | 11.35 > 11:37

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

G2 Esports je osvojio Mid-Season Invitational 2019 ubedljivo pobedivši Team Liquid 3-0 u najbržem BO5 internacionalnom meču u istoriji LoL esporta.

Riot Flickr

Veliko finale je otvoreno pik/ban fazom u prvoj partiji u kojoj su igrači Team Liquida odabrali heroje po kojima su poznati na svih pet pozicija - Gangplank za Impacta, Xmithie je dobio Skarnera, Jensen na Orianni, Doublelift na Varusu i CoreJJ na Tahm'Kenchu. G2 se više fokusirao na to da odgovori na pretnje protivnika, na početku su odabrali Xayah + Rakan kombo za bot lejn, da bi na draft protivnika odgovorili za kraj sa Morganom na midu i Swainom na topu.

Kao što se dalo pretpostaviti, rana faza igre je igrala ključnu ulogu u prvoj partiji. G2 na samom startu dolazi do tri killa na botu i nastavljaju da uvećavaju prednost vodeći 7-0 nakon samo 10 minuta igre, uz 3.000 golda razlike u odnosu na Liquid. Ogromnu prednost koriste da već u 20. minutu uzmu Barona i iz prvog napada stignu sve do Nexusa, ali se nakon rušenja jedne kule ipak povlače i uz 18-2 prednost i 12.000 golda više od protivnika dolaze do 1-0 prednosti nakon samo 24 minuta.

Druga partija je takođe započela killom na botu za G2, ali smo ovoga puta gledali mnogo sporiji tempo. Team Liquid nije dozvolio prvaku Evrope da ponovi maskar iz prve partije, ali nisu uspeli ni da uspostave svoj ritam igre tako da smo gledali izjednačenu partiju sve do oko 25. minuta kada dolazi do velike borbe na midu u kojoj Liquid dolazi do prednosti, ali Jensen pravi ogromnu grešku i ulazi sa Akali u žbun gde su ga čekali dva protivnička igrača što preokreće borbu u korist G2-a koji pravi ace.

Ubrzo nakon toga G2 dolazi do Barona i već u prvom sledećem napadu preko bota povećavaju prednost na 2-0.

G2 Esports je sada imao priliku da postavi novi svetski rekord u najbržem BO5 meču u internacionalnim LoL turnirima, sve što je trebalo je da pobede treću partiju za 33 minuta, a na kraju se ispostavilo da im je samo 18 minuta bilo dovoljno. Po treći put za redom su otvorili partiju preko bot lejna, dominirali su na sva tri lejna predvođeni Capsovom Ireliom, a da se meč bliži kraju bilo je jasno kad se Team Liquid povlačio na top lejnu u punom sastavu protiv samo tri protivnička igrača.

G2 Esports se za kraj probija preko mida u pokušaju da dođu do prvog inhbitora, ali ispod protivničke inhibitor kule prave ace i shvataju da mogu da završe partiju, završe meč i donesu Evropi prvu "pravu" internacionalnu titulu u istoriji LoL esporta.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

SKT vezao tri poraza u LCK ligi

SKT vezao tri poraza u LCK ligi

SKT vezao tri poraza u LCK ligi

Nakon pobede u prvom kolu protiv Jin Air Green Wingsa, aktuelni šampion Koreje SK Telecom je izgubio sva tri preostala meča koja su odigrali u dosadašnjem toku letnje sezone.

Invictus Gaming na neodređeno vreme bez zvezde tima

Invictus Gaming na neodređeno vreme bez zvezde tima

Invictus Gaming na neodređeno vreme bez zvezde tima

Mid lejner aktuelnog LoL prvaka sveta Invictus Gaminga, Song "Rookie" Euljin, će napraviti pauzu od igranja do daljnjeg iz privatnih razloga.

Maxlore na klupi, Kirei igra za Misfits

Maxlore na klupi, Kirei igra za Misfits

Maxlore na klupi, Kirei igra za Misfits

Nakon što su prvu nedelju LEC lige završili sa polovičnim učinkom, Misfits je rešio da osveži tim sa promenom u džungli.

Riot otkrio ko su najpopularniji LoL timovi u LCS ligi

Riot otkrio ko su najpopularniji LoL timovi u LCS ligi

Riot otkrio ko su najpopularniji LoL timovi u LCS ligi

Do sada to nije bilo moguće konkretno proceniti, ali sa uvođenjem Team Pass-a koji otključava igračima razna obeležja timova u igri konačno je i to izvodljivo.
Loading...