Screenshot

Esports

24.08.2019 | 18.29 > 19:15

Crvena zvezda je novi šampion Esports Balkan Lige

Slavni srpska sportska organizacija Crvena zvezda je u svoju bogatu trofej vitrinu dodala i dugo iščekivani pehar jednog esport takmičenja, pobedivši ASUS ROG ELITE 3-0 u finalu pete sezone Esports Balkan Lige u LoL-u.

Screenshot

Početak meča i pik fazu prve partije je obeležio agresivan pik Zvezde u džungli u vidu Xin Zhaoa, dok je Mate "Meight" Torok dobio svog Ryzea na midu, heroja sa kojim se proslavio u EBL ligi. ASUS je sa druge strane uzeo strahovito jaku bot lejn kompoziciju u vidu Sivir i Yuumi.

Bilo je jasno da se ASUS odlučio za heroje koji dominiraju u kasnoj fazi partije, zbog čega je Zvezda agresivno otvorila borbu na samom startu meča i uzela kill na midu. Prva velika grupna borba se desila u 10. minutu na bot lejnu koji Zvezda dobija uzevši tri killa za samo jedan protivnika i time ostvarili preko 2.500 golda prednosti.

Narednih desetak minuta su bili relativno mirni, ali onda u 20. minutu dolazi do odlučujuće borbe u kojoj Zvezda pravi ace, uzimaju Barona koji se upravo stvorio i povećavaju prednost na 8.500 golda.

Sa prvim Baronom Zvezda uzima prvi inhibitor i igra obazrivo do narednog Barona sa kojim jako napadaju mid i preko njega završavaju gejm dolazeći do 1-0 prednosti.

Druga partija počinje mnogo bolje za ASUS. U 5. minutu Aleksa "DoubleAIM" Stanković previše agresivno napada protivnički bot lejn koji je bio ispod kule, pre nego što je njegov Kinred bio šesti nivo, što omogućuje ASUS-u da ga uspori sa exaust skillom i uz teleport Corkija sa mida dođe do dva kila, koja su oba pripala Michailu "Zoiren" Zoiru.

Zvezda se vratila u igru borbom kod Rift Heralda kada su uzeli dva killa i izjednačili rezultat na 3-3, ali i dalje su imali taj problem da njihov opresivni bot lejn duo Caitlyn i Morgana nisu smeli da igraju agresivno zbog propalog ganka na početku partije. Sledeća velika borba se desila kada su se timovi susreli kod trećeg drejka. On je pripao ASUS-u a timovi su uzeli po dva killa svaki u borbi koja je usledila.

U 26. minutu Zvezda uspeva da napravi zasedu na midu i dođe do killa zbog čega su odmah napali Barona, ali nisu uspeli da ga uzmu već su morali da se zadovolje još jednim killom. Ipak, sledeći put kad su napali Barona situacija se potpuno menja, u Baron pitu Kindred i Gnar dolaze do izražaja i Zvezda pravi ace, uzimaju Barona i počinju sa uspostavljanjem kontrole nad mapom.

Uskoro je usledila i borba oko narednog Barona iz koje Zvezda izlazi kao pobednik jer su uspeli da ubiju protivničkog ADC-a i dođu do vrednog plena koji im je bio dovoljan da se sjure preko top lejna do nexusa i dođu na korak do titule.

Zvezda je povela na startu treće partije gankom na top lejnu. Iako je Markus "Quinncidence" Tobin rano ostao bez flasha boreći se kao Renekton protiv Rumbla Bruna "Darkrai" Invacica, ubrzo se osvetio first bloodom uz pomoć DoubleAIM-a. ASUS odgovara killom na bot lejnu, uzimaju Rift Heralda, ali i pored toga Zvezda uzima prvu kulu.

ASUS je uspeo da pronađe killove koji su ih održali u gejmu preko Zoira koji je sa Akali napravio triple kill na botu prilikom borbe u kojoj su učestvovali skoro svi igrači oba tima, ali je i dalje Zvezda vodila u objektivima i goldu. Činilo se da će ASUS povesti kada su dobili dve borbe na midu, ali potom Meight i DoubleAIM uzimaju tri killa u 2 na 3 borbi i vraćaju Zvezdu u vodeću poziciju.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Рокер Ролиђ

Nista mi jasno koji je ovo sport

Odgovori 2 16

Majkl OJO

Procitah ovo, ali veze nemam o cemu se radi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Odgovori 7 4

Srdjan

Pune tribine ludih navijaca... Mozda bih i nesto razumeo da nas je autor teksta uveo u materiju bar u tri recenice. Jedino sam shvatio da je neko gejmersko takmicenje. A tekst spanska sela i portugalske varosi.

Odgovori 4 11

* Sva polja su obavezna

G2 LoL tim proglašen za esport tim godine

G2 LoL tim proglašen za esport tim godine

G2 LoL tim proglašen za esport tim godine

LoL šampioni Evrope i vicešampioni sveta G2 Esports su proglašeni za esport tim godine ispred CS:GO tima Astralis i Overwatch ekipe San Francisco Shock.

Vizicsacsi objavio da završava karijeru

Vizicsacsi objavio da završava karijeru

Vizicsacsi objavio da završava karijeru

Slavni mađarski top lejner Tamas "Vizicsacsi" Kiss je danas izdao zvanično saopštenje da mu je ovo bila poslednja takmičarska sezona i da se povlači iz LoL esporta kao igrač.

Zven otkrio fanovima da napušta Team SoloMid

Zven otkrio fanovima da napušta Team SoloMid

Zven otkrio fanovima da napušta Team SoloMid

AD Carry Jesper "Zven" Svenningsen se nakon duge medijske izolacije obratio svojim fanovima dugom porukom u kojoj je otkrio mnogo detalja u vezi toga kroz šta prolazi nakon kraja letnje sezone i šta ga dalje čeka u karijeri.

Fnatic ostao bez glavnog trenera - Youngbuck odlazi

Fnatic ostao bez glavnog trenera - Youngbuck odlazi

Fnatic ostao bez glavnog trenera - Youngbuck odlazi

Fnatic i Joey "Youngbuck" Steltenpool su sporazumno prekinuli saradnju nakon nepremostivih prepreka unutar njihovog LoL tima koje slavni trener nije mogao da reši.
Loading...