Riot Flickr

Esports

02.11.2019 | 15.42 > 16:03

FunPlus Phoenix je prvi finalista Svetskog prvenstva

FunPlus Phoenix je savladao aktuelne prvake sveta Invictus Gaming 3-1 u prvom polufinalnom okršaju LoL Svetskog prvenstva 2019.

Riot Flickr

Veliki derbi LPL lige između šampiona Kine i prvaka planete je doneo na momente haotičnu, ali i izuzetno uzbudljivu borbu tokom sve četiri partije a na kraju je FunPlus dokazao da su trenutno bolji i spremniji tim.

Videlo se da su oba tima i te kako spremna i da dobro poznaju svog protivnika, što je rezultovalo agresivnim borbama preko celog Summoners Rifta već od prvog gejma. Prvu partiju je obeležio mid lejner Kim "Doinb" Taesang i njegov Rumble na midu sa kojim je na kraju imao 10-1-5 skor. Od kako je uzeo triple kill u prvoj velikoj borbi u partiji bio je prevelika pretnja za Invictus koji nije mogao da ga zaustavi zbog čega je FPX poveo već nakon 28. minuta igre.

Invictus je izjednačio nakon 42. minuta duge partije pune preokreta u kojoj smo videli čak 60 killova što najbolje opisuje koliko je prepun akcije ovaj gejm bio. Partija se na kraju svela na pokušaje oba tima da unište protivniči Nexus pre protivnika, a mnogo bolje se snašao Invictus.

Treća partija je prošla u znaku junglera Gao "Tian" Tianlianga koji je jedan od ključnih faktora uspeha FunPlus Phoenixa ove godine. On je sa Qiyanom učestvovao u 16 od 20 killova svog tima sa ukupnim skorom 9-1-7.

Činilo se da će u četvrtoj partiji IG uspeti da izjednači nakon što ih je kombinacija Kalye + Kai'Sa vratila u igru iako su gubili na početku gejma, ali su velike greške u poslednjih timskim borbama skupo koštale IG. Kang "TheShy" Seunglok je uhvaćen nekoliko puta, kao i Yu "JackeyLove" Wenbu čime je stavljena tačka na pokušaj odbrane titule Invictus Gaming.

FunPlus Phoenix će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg polufinala u kom se sastaji šampioni Evrope i Koreje - G2 Esports i SKT T1.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Da li će Riot odložiti MSI 2020 zbog Korona virusa?

Da li će Riot odložiti MSI 2020 zbog Korona virusa?

Da li će Riot odložiti MSI 2020 zbog Korona virusa?

Riot je danas izdao zvanično saopštenje u kome se navodi da su zbog smrtonosnog virusa koji hara planetom primorani da odlože otkrivanje detalja za Mid-Season Invitational 2020, poput lokacija i tačnog datuma, što je navelo fanove da razmišljaju o tome da li će MSI 2020 uopšte i biti održan?

Ornn i Sett dobijaju nerfove u 10.5 patchu

Ornn i Sett dobijaju nerfove u 10.5 patchu

Ornn i Sett dobijaju nerfove u 10.5 patchu

Direktor gejmpleja u Riotu Mark Yetter je umirio LoL igrače obećanjem da će ozloglašeni top lejn heroji dobiti nerfove u predstojećem patchu.

Četiri tima na vrhu LEC lige

Četiri tima na vrhu LEC lige

Četiri tima na vrhu LEC lige

Izgledalo je kao da je pred nama još jedna sezona u kojoj će G2 Esports počistiti konkurenciju, ali su prethodne dve nedelje dovele do ogromnog preokreta u evropskoj LoL ligi.

Cloud10-0 gospodari LCS ligom

Cloud10-0 gospodari LCS ligom

Cloud10-0 gospodari LCS ligom

Nivo na kom Cloud9 trenutno igra LoL je jednostavno za klasu iznad konkurencije, što se najbolje vidi po njihovim rezultatima i statističkim parametrima u LCS ligi.
Loading...