Riot Flickr

Esports

10.11.2019 | 16.28 > 16:29

G2 nemoćan, FunPlus Phoenix je novi prvak sveta

Šampion Kine FunPlus Phoenix je deklasirao G2 Esports 3-0 u finalu LoL Svetskog prvenstva 2019 donevši drugu uzastopnu titulu prvaka sveta Kini.

Riot Flick

Nakon spektakularne vizuelne predstave i nastupa novog LoL benda True Damage igrači su pozdravljeni gromoglasnim aplauzima i ubrzo nakon toga smo došli do prve pik/ban faze velikog finala. FPX je za sebe osigurao Nautilusa kao prvi pik prepuštajući Varuisa i Ryze-a G2 Esportsu, da bi potom uzeli Lee Sina i Sivir u prvom delu pikovanja. Ban fokuse u nastavku su stavili na džunglu ali je Elise ostala otvorena koju je G2 rado uzeo za Jankosa, a sam G2 je banovao supportove pretpostavljajući da će Nautilus ići na mid što se na kraju i ispostavilo istinitim.

FunPlus Phoenix je otvorio finale ogromnim pritiskom na top lejnu koji im je doneo dva killa (LoL žargon za smaknuće protivničkih heroja u igri) u prvih pet minuta igre, a borba se ubrzo rasplamsala na svim lejnovima. G2 je prvi srušio sve tri spoljne kule što im je donelo prednost u goldu iako su gubili 3-5 u killovima, dok je FPX strpljivo skupljao zmajeve i spremao se za kasniju fazu igre.

Sa dolaskom Barona ušli smo u sporiji deo partije jer nijedan tim nije hteo previše da rizikuje i strpljivo su čekali grešku protivnika ili priliku da naprave plej koji će im doneti dovoljno veliku prednost da nešto konkretnije urade, a u 30. minutu je došao momenat kada borba više nije mogla da se izbegava jer se stvorio izuzetno bitni Infernal zmaj. G2 je uspeo da uzme Infernala, ali su u borbi koja je usledila izgubili supporta, ceo tim se razbežao a FPX je u jurnjavi koja je usledila došao do ukupno tri killa što im je omogućilo da uzmu Barona.

Kako je partija odmicala G2 je pokušavao da izbegne 5 na 5 borbe zbog superiornijih ultija protivničkog tima (Sivir, Gangplank, Nautilus), ali je FPX ostao miran i strpljivo napredovao kao Nexusu sve dok ga u 41. minutu konačno nisu i srušili.

G2 Esports se odlučio za još agresivniji sastav heroja u drugoj partiji, sa Akali na topu, Elise u džungli, Tristanom na midu i Gragas + Yasuo kombinacijom na botu. Druga partija je krenula malo sporijim tempom i prvu borbu smo videli oko Infernala u 7. minutu kada je G2 uzeo zmaja ali su izgubili 3 za 1 u borbi koja je potom usledila. Nakon toga je usledila prava katastrofa evropskog prvaka kome ništa nije išlo za rukom i FPX je jednostavno uvećavao prednost iz minuta u minut postavivši usput rekord šampionata u vidu najbrže uzetog Barona do sad, da bi tačku na gejm stavili u 25. minutu pri rezultatu 20-4 u killovima.

Tian je nastavio sa prelepim plejevima na Lee Sinu, GimGoon je pokazao svog Kleda, Doinb je još jednom odigrao na visokom nivou sa Ryze-om, a LWX je nakon 11-0-5 partije sa Sivir odigrao 8-0-6 sa Kai'Som nastavljajući da bude nedodirljiv za protivnički tim.

U trećoj partiji ponovo smo videli Gangplank vs. Ryze duel na topu, Caps je odgovorio Veigarom na Galia, a na botu Lwx se dokopao Xayahe dok je Perkz igrao Ezreala. FPX je nastavio sa obaranjem rekorda i u trećem gejmu, ovoga puta su postavili rekord turnira u najbrže srušenoj kuli nakon potpune dominacije na bot lejnu i kako je vreme odmicalo tako je kineska ekipa bila sve bliže finalnoj trećoj pobedi i trofeju.

G2 je došao do prvog killa u 14. minutu a ubrzo nakon toga smo zamalo videli reprizu borbe oko Infernala u drugoj partiji kada je FPX prepustio zmaja protivnicima i uzeo killove koji su im doneli veliku prednost, ali ovoga puta dobro tempirani Ryze-ov ult spašava G2. Ipak, FPX nije pravio greške koje smo videli kod SKT-a prošle nedelje u polufinalu, nastavili su da igraju agresivno i koriste prednost koju imaju što im je donelo Barona već u 24. minutu.

FunPlus Phoenix je nastavio sa mnogo boljom igrom u nastavku i u momentu kada su na topu izašli kao pobednici iz 2 na 4 borbe bilo je jasno da su pred istorijskim uspehom. G2 Esports je probao da prolongira kraj, ali je FPX još jednim baronom preko top lejna stavio tačku na meč i postao novi League of Legends šampion sveta donevši Kini drugu uzastopnu titulu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Tim Baka Praseta gospodari EBL ligom

Tim Baka Praseta gospodari EBL ligom

Tim Baka Praseta gospodari EBL ligom

Novi učesnik Esports Balkan Lige, ekipa ŠAIM SE BOOSTER, se nakon sedam odigranih kola nalazi na prvom mestu tabele Esports Balkan Lige sa maksimalnim učinkom nakon što su savladali svih sedam protivnika u takmičenju.

Faker postao suvlasnik (SKT) T1

Faker postao suvlasnik (SKT) T1

Faker postao suvlasnik (SKT) T1

Najpopularniji LoL igrač svih vremena i trostruki prvak sveta Lee "Faker" Sanghyeok je potpisao novi trogodišnji ugovor sa ekipom T1, a u sklopu novog ugovora navodi se da će on od sada biti i suvlasnik organizacije.

LEC: Schalke 04 upisao prvu pobedu u sezoni protiv G2

LEC: Schalke 04 upisao prvu pobedu u sezoni protiv G2

LEC: Schalke 04 upisao prvu pobedu u sezoni protiv G2

U jednoj od najuzbudljivijih takmičarskih nedelja u LEC ligi ikada, Schalke 04 Esports je nakon sedam uzastopnih poraza uspeo da savlada aktuelnog šampiona lige G2 Esports odigravši na izuzetno visokom nivou u novom sastavu.

FORG1VEN napustio Schalke 04 LoL tim

FORG1VEN napustio Schalke 04 LoL tim

FORG1VEN napustio Schalke 04 LoL tim

Schalke 04 i grčki ADC Konstantinos "FORG1VEN" Tzortiou se razilaze nakon samo tri nedelje LEC lige. U tom periodu Schalke 04 je izgubio sve mečeve koje su odigrali i dele poslednje mesto na tabeli sa ekipom Vitality.
Loading...