Riot Flickr

Esports

12.11.2019 | 17.18 > 17:20

Riot priprema Svetski kup nacija u LoL-u

Takmičenje o kojem se godinama priča među LoL navijačima zasigurno dolazi, pitanje je samo kad.

Riot

Tokom finala LoL Svetskog prvenstva 2019 čelnici Riota su nezvanično potvrdili u odgovoru na pitanja novinara da je pitanje vreme kada će pokrenuti takmičenje na nacionalnom nivou. Trenutno glavni problem u sprovođenju ovakvog projekta koji bi zasigurno privukao ogromnu pažnju je već zgusnut raspored koji u ovom formatu ne dozvoljava Riotu da ubaci još jedan turnir.

Sa porastom popularnosti esporta i sve većim novčanim ulaganjem igranje profesionalnog LoL-a postaje sve stresnija profesija zbog čega je igračima preko potreban odmor između sezona. Da im količina pauze koju trenutno imaju nije dovoljna najbolje pokazuje to što je i projekat Rift Rivals izgubio na popularnosti upravo zbog toga što igrači ne žele da se ozbiljno pripremaju za njega, umorni od već postojećeg rasporeda.

Sam princip Rift Rivalsa je relativno sličan kupu nacija, samo što umesto reprezentacija država gledamo predstavnike velikih liga. On je privukao ogromnu pažnju u početku, ali su vremenom sami igrači počeli da negoduju vreme održavanja takmičenja koje realno ni nema kada da se pomeri a da svima odgovara.

Iako je jasno da bi mnogi rado gledali reprezentacije Kine, Koreje, Amerike i mnogih evropskih zemalja kako se bore za prestižnu titulu, treba napomenuti da je od krucijalne važnosti da ovakvo takmičenje dođe u momentu kada bi reprezentacije imale dovoljno vremena da se pripreme na način na koji to rade timovi za Svetsko prvenstvo.

Ako pogledamo tradicionalne sportove kao što su fudbal i košarka ovaj problem je donekle rešen tako što se svetski šampionati održavaju jednom u četiri godine, ali ovakvo rešenje verovatno ne bi bilo najbolje za LoL pošto se sama igra previše promeni u tom vremenskom periodu. Na prvi pogled najbolje rešenje bi verovatno bilo pomeranje početka prolećne sezone, ali čak ni to nije toliko jednostavno izvodljivo kao što možda zvuči.

Naravno, nameće se i pitanje da li bi bilo isuviše monotono gledati svaki put u finalu Koreju i Kinu koja su kada gledamo potencijalne nacionalne timove daleko ispred konkurencije, ali možda baš zbog toga bi bilo i posebno zanimljivo ako bi neka država uspela da napravi iznenađenje i izbaci jednog od dva glavna favorita na putu do finala.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Korejski mid lejner Kim "Fenix" Jaehun će naredne sezone igrati za akademiju LCS ekipe Dignitas, ali ne na poziciji na kojoj smo navikli da ga gledamo.

Gilius ponovo igra za Schalke 04

Gilius ponovo igra za Schalke 04

Gilius ponovo igra za Schalke 04

Nemački jungler turskog porekla Erberk "Gilius" Demir se vraća u LEC ligu nakon godinu dana igranja u Turskoj i Nemačkoj, gde će ponovo nositi dres ekipe Schalke 04 Esports.

LCK liga: Trener 0-18 tima došao u šampiona Koreje T1

LCK liga: Trener 0-18 tima došao u šampiona Koreje T1

LCK liga: Trener 0-18 tima došao u šampiona Koreje T1

Trener ekipe Jin Air Green Wings koja je prošle sezone ušla u istoriju LCK lige kao prvi tim koji je završio sezonu bez pobede, Kim "Moment" Jihwan, je od danas i zvanično postao član najtrofejnijeg LoL tima svih vremena i aktuelnog šampiona koreje (SK)T 1.

Louis Vuitton izbacio LoL odevnu kolekciju

Louis Vuitton izbacio LoL odevnu kolekciju

Louis Vuitton izbacio LoL odevnu kolekciju

Saradnja između modnog giganta Louis Vuittona i Riota se nije zadržala samo na pravljenju skinova za LoL. LV je izbacio specijalnu kolekciju odeće inspirisanu League of Legends detaljima, a cene majica se kreću od 670 dolara i naviše.
Loading...