Riot Flickr

Esports

02.12.2019 | 15.41 > 15:44

DRAMA - GBM otkrio da Galatasaray ne plaća svoj LoL tim

Korejski veteran Lee "GBM" Changseok je javno "isprozivao" Galatasaray Esports zbog neisplaćenih zarada igrača svoje League of Legends ekipe.

Riot

GBM je u Tursku došao krajem 2017. godine, a u regiji je igrao za tri različita tima - SuperMassive, Royal Youth i konačno prošle sezone za Galatasaray. Sa ekipom osvaja treće mesto u letnoj sezoni izgubivši u polufinalu od ekipe SuperMassive, a nakon kraja sezone kreće drama. Truski klub potpuno ignoriše igrače i kasni sa plaćanjem, zbog čega se javno pobunio i jungler Choi "BalKhan" Hyunjin.

On je izjavio kako su GBM i on morali da pozajme novac od prijatelja kada su se vratili u Koreju, pošto od kluba nisu još uvek ništa dobili, ne samo kada je reč o novcu, već i bilo kakav odgovor na pitanja o ovoj temi.

Menadžer kluba Erol Ozmandiraci se javno branio na Tviteru izjavivši kako je igraču uplaćen deo novca i kako će uskoro dobiti ostatak, iako nije konkretno odgovorio kada, kao ni zašto još uvek nije isplaćen novac koji je obećan da će leći na račun početkom oktobra.

Cela situacija se rasplamsala kroz diskusiju na društvenim mrežama nakon čega su se pojavile glasine o sličnim situacijama u mnogim turskim timovima. Iako se turska liga ubrzo razvila u jednu od vodećih u Evropi, došavši do statusa učesnika Svetskog prvenstva, izgleda da se iza sjaja brzog uspona krije dosta toga negativnog o čemu se još uvek ne priča toliko otvoreno.

Turski igrači koji su se našli u sličnoj poziciji verovatno nisu hteli da se prvi obrate kako ne bi rizikovali svoje karijere, ali igrači iz Koreje koji su se vratili u domovinu nisu imali problem sa tim da javno kažu kako stoje stvari.

Iako se esport iz godine u godinu sve više i brže razvija, i dalje smo svedoci ovakvih slučajeva u mnogim igrama, pogotovo među manjim novim organizacijama koje igračima obećavaju kule i gradove u slučaju pobeda, ali ako ne dođe do željenih rezultata i profita često znaju samo da nestanu sa lica zemlje.

Ostaje da vidimo da li će Riot reagovati u ovom slučaju i kako će se cela situacija odraziti na ugled Galatasaray Esportsa, kao i da li će oni uopšte i nastaviti sa takmičenjem u TLC-u naredne sezone.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Pobelter u Liquidu kao pomoćni trener

Pobelter u Liquidu kao pomoćni trener

Pobelter u Liquidu kao pomoćni trener

Iako nije uspeo da pronađe tim za narednu sezonu, mid lejner Eugene "Pobelter" Park će se naći u LCS ligi ali po prvi put u ulozi trenera i to u redovima aktuelnog šampiona Team Liquida.

SOAZ zvanično potpisao za Immortals

SOAZ zvanično potpisao za Immortals

SOAZ zvanično potpisao za Immortals

Veteran evropske LoL scene Paul "sOAZ" Boyer će nastaviti karijeru u Americi gde će na top lejnu igrati za Immortals u narednoj sezoni LCS lige.

Snažni Sett je najnoviji LoL heroj

Snažni Sett je najnoviji LoL heroj

Snažni Sett je najnoviji LoL heroj

Šef Ioniskog podzemlja Sett je naredni heroj koji izlazi u League of Legends igri, u pitanju je heroj iz takozvane "juggernaut" klase koja je nešto između agresivnog borca i tenka.

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Fenix potpisao za Dignitas, prelazi sa mida na bot lejn

Korejski mid lejner Kim "Fenix" Jaehun će naredne sezone igrati za akademiju LCS ekipe Dignitas, ali ne na poziciji na kojoj smo navikli da ga gledamo.
Loading...