Riot Flickr

Esports

02.12.2019 | 15.41 > 15:44

DRAMA - GBM otkrio da Galatasaray ne plaća svoj LoL tim

Korejski veteran Lee "GBM" Changseok je javno "isprozivao" Galatasaray Esports zbog neisplaćenih zarada igrača svoje League of Legends ekipe.

Riot

GBM je u Tursku došao krajem 2017. godine, a u regiji je igrao za tri različita tima - SuperMassive, Royal Youth i konačno prošle sezone za Galatasaray. Sa ekipom osvaja treće mesto u letnoj sezoni izgubivši u polufinalu od ekipe SuperMassive, a nakon kraja sezone kreće drama. Truski klub potpuno ignoriše igrače i kasni sa plaćanjem, zbog čega se javno pobunio i jungler Choi "BalKhan" Hyunjin.

On je izjavio kako su GBM i on morali da pozajme novac od prijatelja kada su se vratili u Koreju, pošto od kluba nisu još uvek ništa dobili, ne samo kada je reč o novcu, već i bilo kakav odgovor na pitanja o ovoj temi.

Menadžer kluba Erol Ozmandiraci se javno branio na Tviteru izjavivši kako je igraču uplaćen deo novca i kako će uskoro dobiti ostatak, iako nije konkretno odgovorio kada, kao ni zašto još uvek nije isplaćen novac koji je obećan da će leći na račun početkom oktobra.

Cela situacija se rasplamsala kroz diskusiju na društvenim mrežama nakon čega su se pojavile glasine o sličnim situacijama u mnogim turskim timovima. Iako se turska liga ubrzo razvila u jednu od vodećih u Evropi, došavši do statusa učesnika Svetskog prvenstva, izgleda da se iza sjaja brzog uspona krije dosta toga negativnog o čemu se još uvek ne priča toliko otvoreno.

Turski igrači koji su se našli u sličnoj poziciji verovatno nisu hteli da se prvi obrate kako ne bi rizikovali svoje karijere, ali igrači iz Koreje koji su se vratili u domovinu nisu imali problem sa tim da javno kažu kako stoje stvari.

Iako se esport iz godine u godinu sve više i brže razvija, i dalje smo svedoci ovakvih slučajeva u mnogim igrama, pogotovo među manjim novim organizacijama koje igračima obećavaju kule i gradove u slučaju pobeda, ali ako ne dođe do željenih rezultata i profita često znaju samo da nestanu sa lica zemlje.

Ostaje da vidimo da li će Riot reagovati u ovom slučaju i kako će se cela situacija odraziti na ugled Galatasaray Esportsa, kao i da li će oni uopšte i nastaviti sa takmičenjem u TLC-u naredne sezone.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

SuperMassive iznenadio MAD Lions,novi poraz LGD Gaminga

SuperMassive iznenadio MAD Lions,novi poraz LGD Gaminga

SuperMassive iznenadio MAD Lions,novi poraz LGD Gaminga

Drugi dan plejin faze LoL Svetskog prvenstva 2020 su obeležili novi porazi glavnih favorita, evropskog MAD Lionsa i kineske ekipe LGD Gaming.

SP 2020: Liquid savladao MAD Lions u derbiju plejina

SP 2020: Liquid savladao MAD Lions u derbiju plejina

SP 2020: Liquid savladao MAD Lions u derbiju plejina

Team Liquid je nadmoćnom timskom borbom došao do velikog trijumfa protiv MAD Lionsa u derbiju grupe A plejin faze LoL Svetskog prvenstva 2020.

PSG Talon oduvao favorite LGD Gaming

PSG Talon oduvao favorite LGD Gaming

PSG Talon oduvao favorite LGD Gaming

PSG Talon je napravio ogromno iznenađenje u svom drugom meču plejin faze LoL Svetskog prvenstva 2020 deklasirajući velike favorite ovog dela takmičenja, kineski LGD Gaming.

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe B

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe B

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe B

Druga grupa plejin faze LoL Svetskog prvenstva 2020 nam takođe donosi veliki broj potencijalno zanimljivih okršaja, a u centru pažnje se nalazi LGD Gaming koji će probati da donese zemlji domaćina četvrtog predstavnika u glavnoj fazi takmičenja.
Loading...