Riot Flickr

Esports

21.02.2020 | 15.09 > 15:11

Ninjas in Pyjamas hoće da se vrate u LoL

Direktor NiP-a Jonas Gundersen je objavio na svom Tviter profilu da nindže planiraju povratak u LoL esport i da trenutno traže glavnog trenera tima koji će im pomoći u formiranju šampionske ekipe.

Riot Flickr

Najpoznatiji po svom Counter-Strike timu, švedska esport organizacija Ninjas in Pyjamas su tokom proteklih godina izgradili ogromnu bazu fanova koju su probali dodatno da uveličaju i preko drugih igara. Oni su u međuvremenu izgradili uspešne timove u esportovima kao što su Dota 2 i Rainbow Six Siege, ali u League of Legends nisu imali uspeha.

U LoL esport su prvi put ušli još 2013. godine kada su preuzeli tadašnji Copenhagen Wolves, slavni danski tim za koji su igrali mnogi poznati igrači među kojima je bio i Soren "Bjergsen" Bjerg, zvezda LCS lige. Tim nije uspeo da postigne zapažene rezultate zbog čega je došlo do raspada u septembru 2014. godine.

Tri godine kasnije NiP se vraća u LoL, ovoga puta preuzimanjem akademije Fnatica koja je obezbedila plasman u tadašnju EU LCS ligu, ali umesto da zadrže igrače na okupu oni dovode potpuno novu ekipu koja je doživela potpuni fijasko i na kraju ispala iz lige usled katastrofalnih rezultata.

U oktobru 2018. godine NiP gasi ekipu i od tada nisu imali nikakvog učešća u LoL esportu.

Početkom godine Gundersen je preuzeo ulogu direktora NiP-a i očigledno da je jedan od njegovih primarnih ciljeva povratak na LoL esport scenu. Danas je stanje u profesionalnom LoL-u potpuno drugačije, više nije jedina realna opcija kupovina LCS tima, već sada imamo jake regionalne lige što otvara NiP-u vrata i da se sa manjim ulaganjima bori na visokom takmičarskom nivou.

Po geografskoj poziciji najlogičnije bi bilo da vidimo NiP u nordijskoj ligi gde se takmiče danski i švedski timovi, ali možda se odluče i da grade novu bazu fanova na potpuno novoj teritoriji.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Drugi dan EU Mastersa odložen za sutra

Drugi dan EU Mastersa odložen za sutra

Drugi dan EU Mastersa odložen za sutra

Problemi sa serverima su naterali Riot da pomeri drugi dan grupnog dela plejin faze EU Mastersa za sredu 8. april.

Misfits prvi ispao iz LEC plejofa

Misfits prvi ispao iz LEC plejofa

Misfits prvi ispao iz LEC plejofa

Iako su se u jednom trenutku borili za drugo mesto na tabeli pred početak plejofa, Misfits je ne kraju bio prvi tim koji je ispao iz plejofa nakon poraza od ekipe Rogue u gubitničkom baražu.

ASUS 1-2 prvog dana EU Mastersa

ASUS 1-2 prvog dana EU Mastersa

ASUS 1-2 prvog dana EU Mastersa

Predstavnik Esports Balkan Lige u plejin fazi EU Mastersa, ASUS ROG ELITE, je završio prvi dan takmičenja sa dva poraza i jednom pobedom.

LCK uvodi franšizu od 2021. godine

LCK uvodi franšizu od 2021. godine

LCK uvodi franšizu od 2021. godine

Riot je danas potvrdio da će korejska LoL liga LCK uvesti franšizni sistem od naradne godine.
Loading...