Fortuna eSports

Esports

23.06.2020 | 10.16 > 10:47

Split Raiders iznenadili šampione u prvom kolu EBL-a

Prvo kolo sedme sezone Esports Balkan Lige je obeležilo i jedino iznenađenje koje smo videli, a to je poraz aktuelnih šampiona SuppUp eSportsa (Energypot Wizardsa) od strane novajlija u takmičenju Split Raidersa.

Screenshot

Energypot Wizards koji su pred početak nove sezone promenili ime u SuppUp eSports nisu započeli odbranu titule onako kako se očekivalo. Njihov okršaj protiv Split Raidersa je prošao u sporom tempu, a u prvih 20 minuta igre smo videli samo tri killa, što najbolje pokazuje da su se oba tima odlučila za fokus na makro aspekt igre i pripremu za okršaje u kasnoj fazi partije.

Meč je postao izuzetno zanimljiv kada su oba tima došla na po tri dragon buffa, a kada je mid lejner ekipe SuppUp uhvaćen Split Raiders uspevaju da dođu do Barona u 37. minutu. U borbi koja je potom usledila dolaze i do četiri killa što im omogućuje da lakše uzmu Dragon Soul buff, ali ni to nije bilo dovoljno da sruše šampione. Do nove šanse dolaze kada u 44. minutu ponovo uzimaju Barona, u metežu koji je usledio oba tima pokušavaju da dođu do protivničkog nexusa, a uz dva teleporta to polazi za rukom Split Raidersima koji obeležavaju svoj debi u ligi velikom pobedom.

Finalista iz prethodne sezone Crvena zvezda je startovala pobedom protiv ekipe Zero Tenacity. Zvezda je otvorila meč sa dva killa na topu, zatim su strpljivo uvećavali prednost fokusirajući se na rušenje protivničkih kula, a kada su u 29. minutu došli do Barona i napravili razliku od preko 10.000 golda rutinski su završili partiju prodorom preko top lejna.

Do pobede u prvom kolu je došao i CR4ZY koji je savladao ASUS u svom EBL derbiju, a meč je obeležila ogromna razlika u džungli na strani ekipe CR4ZY.

Za kraj prvog kola i Howling eSports je za manje od pola sata igre upisao svoje prve EBL bodove ubedljivom pobedom protiv povratnika u ligu, rumunske ekipe Nexus. Meč je prošao u znaku Roka "Darkness" Tekaveca i njegove Fiore sa kojom je uspeo i da napravi quadra kill, a meč je završio sa 8-0-2 skorom. Howling eSports je pokazao da imaju potencijal, ali ostaje da vidimo kako će se snaći protiv težih protivnika.

Drugo kolo Esports Balkan Lige je na programu u četvrtak 25. juna:

19:00 CR4ZY - Crvena zvezda
20:00 Nexus - Zero Tenacity
21:00 Howling eSports - SuppUp eSports
22:00 ASUS - Split Raiders

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Yasuov brat je 150. LoL heroj

Yasuov brat je 150. LoL heroj

Yasuov brat je 150. LoL heroj

Najnoviji League of Legends patch 10.15 je slučajno otkrio da su i glasine o tome da Yasuov brat stiže u Summoners Rift istinite.

Otkrivene magije novog LoL heroja

Otkrivene magije novog LoL heroja

Otkrivene magije novog LoL heroja

Riot je danas najavio narednog League of Legends heroja koja se zove Lillia, a nakon video trejlera ubrzo su otkriveni i skillovi koje će imati na raspolaganju.

Lillia, the Bashful Bloom je zvanično novi LoL heroj

Lillia, the Bashful Bloom je zvanično novi LoL heroj

Lillia, the Bashful Bloom je zvanično novi LoL heroj

Riot je danas otkrio 149. League of Legends heroja, u pitanju je Lillia, zanimljiv karakter koga ćete igrati u džungli.

Support MAD Lionsa MVP polusezone LEC lige

Support MAD Lionsa MVP polusezone LEC lige

Support MAD Lionsa MVP polusezone LEC lige

Protekle nedelje je odigrano prvih devet kola letnje sezone LEC lige a prvo mesto na tabeli su podelile ekipe MAD Lions i Rogue. Nagrada MVP igrača je otišla u ruke Normana "Kaiser" Kaisera iako je konkurencija bila žestoka.
Loading...