Fortuna eSports

Esports

24.07.2020 | 11.04 > 11:18

Howling eSports diskvalifikovan iz Esports Balkan Lige

Šesta sezona Esports Balkan Lige će se završiti sa sedam učesnika, nakon što je Howling eSports raspustio svoj LoL tim u sred sezone.

Riot

Problem koji smo često spominjali u tekstovima, pa čak i na početku ove sezone, je još jednom isplivao na površinu. Nestabilnost timova i organizacija dovodi do toga da stalno viđamo nove ekipe u Esports Balkan Ligi, od kojih retko kad neka zapravo ima jasan cilj i plan na duži vremenski period. Većina njih već nakon jedne sezone prodaju svoj slot u takmičenju ne želeći da se hvataju u koštac sa tim da zapravo ulože u infrastrukturu, a nekima ne pođe za rukom ni da završe celu jednu sezonu kao što je to slučaj sa Howlingom.

Oni koji prate Esports Balkan Ligu znaju da je Howling eSports već ranije predao jedan meč pošto nisu mogli da okupe tim. Oni su probili pravilo lige po kom jedan tim može u toku sezone prijaviti maksimalno deset igrača, a kada ni sa desetoricom nisu mogli da skupe petorku koja bi igrala, rešeno je da se raspusti cela ekipa i udalji iz daljeg toka takmičenja.

I dok za Howling eSports ovo verovatno ne znači previše (inače bi po nekoj logici drugačije i pristupili organizovanju ekipe), ovo je solidan udarac za samu ligu koja će do kraja regularnog toka sezone imati četvrtinu manje mečeva, što potencijalno utiče na ukupan broj pregleda i šteti daljem razvoju lige.

Slagali bi kada bi rekli da se nadamo da se ovakvi slučajevi neće ponavljati u budućnosti, ali dokle god na celom Balkanu nema osam stabilnih LoL esport organizacija - najverovatnije da hoće. 

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Grub_killer

Problem je u sistemu same lige. Iako je zanimljivije gledati ligu iz koje moze da se ispadne i dati priliku da udju na "veliku" scenu novim i neafirmisanim timovima i igracima je mac sa dve ostrice kao sto ovaj primer pokazuje. Generalno, problem je mnogo veci i prisutan je ne samo kod nas nego i globalno, esport organizacije su cesto u gubitcima i zavise od sponzorstava zasnovanih na entuzijazmu pojedinaca. Ali verujem da bi bilo moguce na balkanu napraviti ligu po uzoru na najvece svetske lige (lec, lcs, lck, lpl) i naci 8 do 10 timova koji ce imati zagarantovano mesto bez obzira na rezultate ukoliko imaju finansijsku stabilnost. Mislim da je to sigurniji sistem i za esport organizacije a i za samu ligu. A amatersku i poluprofesionalnu scenu podrzavati na nacin kao i do sada, nacionalnim ligama i cestim turnirima sa nekim simbolicnim nagradama jer se ti turniri vise igraju za prestiz i priliku da se dokazu. Esport je na balkanu jos uvek na samom pocetku i da bi neke ozbiljnije pare usle u opticaj potrebno je upoznati siru populaciju sa samim terminom esport. I tako... :)

Odgovori 6 2

Viktor Bušić

Poštovani gospodine Belopavloviću. Uz svo dužno poštovanje prema vama i Vašoj struci u kojoj, nažalost, slijedom ubrzanog razvoja tehonologije i društvenih mreža, evidentno biležimo pad kvalitete novinarstva i sadržaja kao takvog, bilo bi prije svega profesionalno, u najmanju ruku korektno, da, kad već istupate u javnost sa određenim informacijama, iskoristite barem minimum novinarskog standarda kojeg je postavila novinarska struka i bitni ljudi u novinarstvu unazad stoljeća i više i upotrijebite valjane, kredibilne i transparentne informacije prilikom istupanja u javnost. Nažalost, Vaš članak je upravo suprotno, nekredibilan, netransparentan i nema nikakvu dodanu vrijednost osim prenošenja neprovjerenih informacija. Ukoliko ste zaista htjeli napisati članak kojem će svrha biti obavijestiti javnost o ovom nemilom događaju, trebali ste, ako ništa, kao novinar, poslati službeni dopis našoj organizaciji na koji bi dobili službeni i transparentni odgovor. Ovako, Vaš članak je sramota Vaše struke. S poštovanjem, Viktor Bušić, predsjednik Howling eSports udruge za razvoj Esporta.

Odgovori 5 21

Samo pitam

Vi ste vašim komentarom samo rekli čovjeku da je nesposoban novinar bez ikakve konstruktivne kritike i argumenta. Ja kao lice sa treće strane koje nije upoznato sa detaljima priče iz vašeg komentara mogu samo zaključiti da nije ni čudo sto se ovo desilo. Ako vi kao predsjednik jedne esport organizacije imate potrebu da otvoreno vrijeđate novinara koji je, kao što vidim, čisto pokazao realno stanje, onda bi stvarno trebali da se zapitate kakvu sliku šaljete vi kao predsjednik jedne organizacije o vama kao organizaciji.

19 0

* Sva polja su obavezna

Izvučene grupe za plejin fazu 2020 letnjeg EU Mastersa

Izvučene grupe za plejin fazu 2020 letnjeg EU Mastersa

Izvučene grupe za plejin fazu 2020 letnjeg EU Mastersa

Riot je otkrio grupe za grupni deo plejin faze 2020 letnjeg EU Mastersa u kom će se takmičiti i vicešampion Esports Balkan Lige.

LCS plejof - da li će Team Liquid povratiti titulu?

LCS plejof - da li će Team Liquid povratiti titulu?

LCS plejof - da li će Team Liquid povratiti titulu?

Team Liquid je overio prvo mesto u regularnom delu sezone pobedom protiv TSM-a i uz pad forme Cloud9 u drugom delu splita ulaze kao favoriti za trofej šampiona LCS lige.

SuppUp brani titulu u finalu EBL lige

SuppUp brani titulu u finalu EBL lige

SuppUp brani titulu u finalu EBL lige

Aktuelni šampion Esports Balkan Lige SuppUp eSports (bivši Energypot Wizards) je ubedljivom 3-0 pobedom protiv ekipe Split Raiders obezbedio plasman u finale u kom ih čeka CR4ZY.

LEC plejof: G2 protiv MAD Lionsa, Fnatic ide na Rogue

LEC plejof: G2 protiv MAD Lionsa, Fnatic ide na Rogue

LEC plejof: G2 protiv MAD Lionsa, Fnatic ide na Rogue

Jedan od najuzbudljijivih raspleta LEC lige nam je doneo šest timova koji će se boriti za titulu novog LoL prvaka Evrope. Rogue koji je kao prvoplasirana ekipa već obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo dočekuje Fnatic, dok će MAD Lions još jednom izazvati aktuelne šampione G2.
Loading...