Izvučene grupe za LoL Svetsko prvenstvo 2020

LOL 15. sep 202014:45 > 14:49
Riot Flickr

U Kini je danas održan žreb za predstojeće League of Legends Svetsko prvenstvo 2020, a evo kako izgledaju sastavi grupa za plejin i glavnu fazu takmičenja.

Zbog povećanog broja timova iz Evrope i Kine ovogodišnji žreb je bio još manje fleksibilan nego inače. Podsetimo, dva tima iz iste regije ne mogu biti zajedno u grupi, što znači da ukoliko LGD Gaming i MAD Lions prođu plejin fazu, već se zna u kojim će grupama završiti (jedinim preostalim grupama u kojima se ne nalazi LEC odnosno LPL tim).

Grupu A predvodi aktuelni vicešampion sveta i prvak Evrope G2 Esports, koji je imao sreće sa protivnicima. U jakoj konkurenciji oni su izvukli trećeg nosioca LPL lige, ekipu Suning, kao i šampiona PCS lige (na neki način bivši LMS) Machi Esports.

Grupa B je za sada možda i najjača na papiru, mada zaista su nijanse u pitanju između nje i grupe D. Šampion Koreje DAMWON Gaming i vicešampion Kine JD Gaming će zasigurno biti favoriti za prolaz dalje, a Rogue će probati da pronađe svoju priliku za neočekivane trijumfe i plasman u plejof.

Pošto je grupa C jedina grupa bez LPL tima u njoj ćemo gledati LGD Gaming ukoliko naravno ne dođe do iznenađenja u plejin fazi takmičenja. U tom slučaju pred nama bi bila izuzetno izbalansirana grupa u kojoj se još nalaze LCS šampion Team SoloMid, iskusni sastav Fnatica i korejski Gen.G koji je izbacio slavni T1 u trci za plasman na SP 2020.

U grupi D kao glavni favorit grupe a možda i celog turnira se izdvaja šampion Kine Top Esports, a tu su još i DRX iz Koreje i američka ekipa FlyQuest kome je ovo prvo učešće na elitnom takmičenju.

Evo i kako izgledaju grupe za plejin fazu takmičenja, u kojoj će se preostalih deset ekipa boriti za četiri dragocena slota koja vode u glavnu fazu turnira:

U grupi A će se boriti: Team Liquid, MAD Lions, Papara SuperMassive, INTZ i Legacy Esports. Dok ćemo u grupi B gledati: LGD Gaming, PSG Talon, Unicorns of Love, Rainbow7 i V3 Esports.