Riot Flickr

Esports

17.10.2020 | 16.18

Od 0-2 do pobede, Top Esports sprečio slavlje Fnatica

Šampion Kine Top Esports je postao prvi tim u istoriji LoL Svetskog prvenstva koji se povratio nakon dve izgubljene partije u plejofu i došao do 3-2 pobede, nakon što su u izuzetno uzbudljivom četvrtfinalnom okršaju savladali Fnatic u petoj odlučujućoj partiji.

Riot Flickr

Pik/ban faza prvog meča je prošla u znaku odabira Singeda na top lejnu za Fnatic, što je nešto što nismo viđali u dosadašnjem toku turnira. Fnatic je otvorio prvu partiju killom na bot lejnu. Rekless i Hylissang su pokazali nadmoć u odnosu na bot lejn protivnika, a kako je gejm odmicao tako je JackeyLove konstantno umirao da bi na kraju završio partiju sa x-x-x skorom na Ezrealu. Fnatic je jednostavno ostvario preveliku prednost preko bot lejna i Top je sve manje mogao da im parira kako je partija odmicala.

U 23. minutu dolazi do borbe za četvrtog zmaja u kojoj Fnatic uzima još tri killa i umesto zmaja ubijaju Barona što koriste da uspostave kontrolu nad partijom. Top Esports je probao da ih zaustavi kada je na red došao drugi Baron, ali su doživeli potpuni fijasko i Fnatic uz nova četiri killa dolazi do 15-5 prednosti. Drugi Baron im nije ni trebalo, probijaju se preko mida i ruše Nexus za 1-0 prednost u meču.

Fnatic je nastavio sa pritiskom na botu u drugoj partiji, gde su ponovo uzeli first blood, ali ovoga puta Top Esports je bio spremniji i uz dva teleporta preokreću borbu i uzimaju tri killa. I pored toga Fnatic je nastavio da pritiska bot a ovoga puta je tragičar kineske ekipe bio support yuyanjia koji je umro pet puta za 15 minuta igre čime je postavio novi rekord na ovogodišnjem prvenstvu sveta.

Top se fokusirao na gornji deo mape, što je Fnaticu otvorilo vrata za zmajeve. Fnatic uzima prva dva, da bi Top potom uzeo trećeg, a pre četvrtog dolazi do ogromne borbe u kojoj Fnatic uzima četiri killa jer Top jednostavno nije imao dovoljno snage da završi jake tenkove Orna i Brauma. Nakon toga Fnatic uzima Barona i trećeg zmaja i prelaze u ogromnu prednost.

Istu sliku smo gledali i u nastavku partije, Top nije mogao dovoljno da ošteti Fnatic koji uz nova dva killa dolaze do Dragon Soul buffa. Očajnički pokušaji Topa da zaustavi Fnatic nisu urodili plodom, Fnatic uzima novog Barona i povećava prednost na 6.000 golda. Sve što je Top uspeo u nastavku je da po prvi put u meču ubije Rekklessa, ali to je bila slaba uteha jer je ubrzo nakon toga Fnatic došao i do Elder Dragona što je bilo i više nego dovoljno da u narednom napadu povećaju prednost na 2-0.

Top Esports je mnogo agresivnije otvorio treću partiju. Pritiskom na topu uništavaju tier 2 kulu već u 12. minutu, uspevaju dva puta da uhvate Seflmadea i zaustave njegovog Kha'Zixa, dok se Fnatic još jednom zadovoljio dominacijom na bot lejnu i uzimanjem prvog zmaja. Fnatic je rešio da reskira i izbori se i za drugog zmaja, ali ih je to koštalo dva heroja i Top je nakon toga imao veliku 8-2 prednost.

Top Esports nastavlja da pritiska Fnatic, dolaze do tier 2 kuli i na midu i botu, pre isteka 20. minuta igre. To im je otvorilo vrata za Barona, dok se Fnatic zadovoljio trećim zmajom igrajući potencijalno na kartu Dragon Soul buffa da ih vrati u igru. Top nije uspeo da iskoristi prvog Barona za nešto značajno, ali su nastavili da kontrolišu igru i uz drugog Barona u jednom napadu ruše celu bazu Fnatica smanjujući rezultat na 2-1 za evropski tim.

U četvrtoj partiji konačno smo videli Nidalee na delu u rukama Karse, na topu su se ponovo borili Ornn i Sion, a Hylissang je rešio da se oproba sa Settom, nakon što je Top ponovo banovao Rakana. Fnatic je došao do prvog killa preko ganka na midu, a nakon novog killa na botu dolaze do prvog zmaja. Vec u sedmom minutu Fnatic je imao 4-0 nakon još dva killa na botu i preko 2.000 golda prednosti.

Fnatic se pomalo zaneo na bot lejnu i jedan previše agresivan napad ih je koštao tri heroja, a ni minut nije prošao do nove borbe na botu iz koje su oba tima izašla sa po dva killa i to na svojim junglerima. Igrači oba tima su potpuno "poludeli" i borba maltene nije stajala u tim trenucima, nova velika borba u reci kod zmaja je donela četiri killa Fnaticu i dva Topu i nakon samo 13 minuta videli smo već 21 kill ukupno što je ujedno i rekord turnira.

Fnatic je svoju prednost iskoristio da uzme dve kule na topu, ali je Knight očistio dve kule na botu za svoj tim i održao zaostatak Top Esportsa na manje od 1.000 golda. Fnatociv bot lejn je poginuo na topu što je omogućilo Top Esportsu da uzme svog prvog zmaja. Zmajevi su nastavili da igraju ulogu ključnog objektiva, a kada je na red došao četvrti zmaj dolazi do ogromne 5 na 5 borbe iz koje Top Esports izlazi kao pobednik, uzimaju Barona ali predaju Fnaticu zmaja.

Top Esports odlučno napada Fnatic preko mid lejna, Fnatic pokušava da uhvati JackyLove-a i uspori napredovanje protivnika, ali im to ne polazi za rukom. Top Esports nastavlja da se probija, ruše inhibitor na midu, uzimaju dva killa i nastavljaju ka Nexusu koji ponovo pada za 2-2 izjednačenje rezultata i ulazak u petu odlučujuću partiju.

Gejm koji je odlučivao pobednika timovi su igrali u sledećim sastavima:

Fnatic: Gangplank, Gragas, Twisted Faith, Senna, Rakan
Top Esports: Vladimir, Lee Sin, Sylas, Ezreal, Leona

Peta partija je počela sjajno za kinesku ekipu. Karsa već na trećem nivou gankuje mid i uzima prvi kill. Ovoga puta Top Esports ne odustaje od bot lejna, uzimaju prvog zmaja, ali Seflmade odgovara killom na topu. Top uzima drugi kill na midu nakon kraće 3 na 3 borbe. Nastavili su igrači Topa da nadmudruju protivnike, u borbi oko Rift Heralda uzimaju treći kill.

Top uzima i drugog zmaja, uvećavaju prednost u goldu pritiskom na midu i botu, a Bwipo uspeva da uzme solo kill na topu što bar malo daje nade Fnaticu. Fnatic uspeva teleportima da nađe dva killa na midu i dođe do svog prvog zmaja u 16. minutu, dok se Top zadovoljava novim Rift Heraldom koji im pomaže da sruše i treću kulu. Top nastavlja da kontroliše mapu što im se isplatilo u 22. minutu kada uzimaju trećeg zmaja, još dva killla i veoma drgocenog Barona koji ih stavlja u ogromnu prednost.

Fnatic je uspeo da uhvati Ezreala, ali je JackyLove imao flash i cleance koji su ga održali u životu. To kao da je bio znak za Top da pritisnu Fnatic svom snagom, prave Ace na botu i ekspresno ruše Nexus za veliku pobedu nakon istorijskog preokreta.

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Grub_killer

Steta, stvarno sam mislio da ce pobediti.. Ako nista drugo, drago mi je da je Rekless ugasio Jackeylove-a

Odgovori 5 0

Bosko

Uff ponadao sam se

Odgovori 5 0

Neko iz mase

Strašan meč...

Odgovori 5 0

* Sva polja su obavezna

Dardoch produžio ugovor, ostaje uz Dignitas LCS tim

Dardoch produžio ugovor, ostaje uz Dignitas LCS tim

Dardoch produžio ugovor, ostaje uz Dignitas LCS tim

LCS ekipa Dignitas je večeras objavila da će Joshua "Dardoch" Hartnett igrati u startnoj postavi u 2021 prolećnoj sezoni takmičenja.

Fnatic, BIG i OG kompletirali 2. sezonu Flashpoint Lige

Fnatic, BIG i OG kompletirali 2. sezonu Flashpoint Lige

Fnatic, BIG i OG kompletirali 2. sezonu Flashpoint Lige

Organizatori velikog CS:GO takmičenja Flashpoint Liga su otkrili imena timova koji su dobili direktne pozive za učestvovanje u drugoj sezoni lige.

Diamondprox nakon 4 godine ponovo napušta Gambit

Diamondprox nakon 4 godine ponovo napušta Gambit

Diamondprox nakon 4 godine ponovo napušta Gambit

Slavni ruski LoL igrač Danil "Diamondprox" Reshetnikov se po treći put oprostio od ekipe za koju je prvi put zaigrao još davne 2013. godine.

IWDominate otkriva: "TSM 100% menja bot lejn."

IWDominate otkriva: "TSM 100% menja bot lejn."

IWDominate otkriva: "TSM 100% menja bot lejn."

Popularni LoL strimer i bivši pro igrač Christan "IWDominate" Rivera je u razgovoru na svom podkastu izjavio kako je dobio informaciju unutar tima da je Team SoloMid otpustio aktuelni bot lejn.
Loading...