Riot Flickr

Esports

24.10.2020 | 15.28 > 15:38

DAMWON u finalu, kraj Svetskog za Evropu i G2 Esports

Šampion Koreje DAMWON Gaming je prvi finalista Svetskog prvenstva 2020, nakon što su u reprizi prošlogodišnjeg okršaja protiv G2 ovoga puta oni izašli kao pobednici rezultatom 3-1.

Riot Flickr

DAMWON Gaming je tim koji već nedeljama izgleda kao najopasnija ekipa na svetu, ali i pored toga navijači su verovali da ako neko ima ono što je potrebno da se zaustave - to je G2. Na kraju LCK prvak se pokazao kao preveliki zalogaj za G2, sem sitnih grešaka u drugoj partiji igrali su na neverovatno visokom nivou i potpuno zasluženo idu u finale gde će probati da zaustave već dve godine aktuelnu dominaciju Kine.

Pik/ban faza prve partije je prošla u znaku Luciana, heroja banovanog većinu mečeva koji se ovaj put provukao na šta je G2 odmah reagovao i uzeo ga kao prvi pik. Iako je on danas najčešće igran na midu, G2 je na kraju prebacio na bot, a Caps je uzeo Sylasa sa kojim je obeležio četvrtfinale.

G2 je otvorio meč killom na midu, Jankos je mnogo agresivnije gankovao na početku partije, ali se DAMWON nije dao pokolebati i zahvaljući sjajnoj igri BeryLa na Leoni, sa tri killa u borbi u reci kod zmaja stavljaju tačku na ranu agresiju evropskih šampiona. Nakon toga DAMWON preuzima inicijativu, kontrolišu objektive sve do isteka 20 minuta igre kada G2 pokušava da im se suprotstavi u borbi za trećeg zmaja, ali DAMWON pravi Ace i uvećava prednost na 12-3 u killovima i 7.000 golda u resursima.

Nakon toga DAMWON je bio jednostavno nezaustavljiv, Canyon je nemilsordno lovio igrače G2 sa svojim Hecarimom po celoj mapi, uz Barona uvećavaju prednost u goldu na pet cifara i sve pripremaju za četvrtog zmaja i Dragon Soul buff koji uzimaju bez ikakvog otpora i u 28. minutu stavljaju tačku na prvu partiju pregazivši G2 ukupnim rezultatom 22-6.

I početak druge partije je prošao u znaku Leone, s tim što ju je ovoga puta igrao Mikyx koji je rano došao do dva killa na botu i potom rešio da se kreće po mapi kako bi ojačao preostale lejnove. Uspevao je G2 da pronađe killove, bili su mnogo konkretniji nego u prvoj partiji, ali se DAMWON držao i nije im dozvoljao da stvore preveliku prednost. Ovoga puta G2 je taj koji je prvi dolazio do zmajeva, DAMWON se fokusirao na Rift Heralde i izbegavanje timskih borbi kako bi Nuguri neometano farmovao na topu sa Fiorom.

Nešto pre 20 minuta igre DAMWON uzima tri velika killa na botu koji donose potpuno izjednačenje u goldu, ali i pored toga nisu želeli da se bore za trećeg zmaja što stavlja G2 na korak do Dragon Soul buffa - njihove sada glavne karte za pobedu. U 26. minutu otvorila se i karta Barona nakon što su igrači DAMWON-a po prvi put u meču počeli da prave vreće greške, umirali su jedan po jedan na midu dozvolivši ekipi G2 da uzme i Barona i Dragon Soul. DAMWON od toga nije mogao da se povrati i nakon nešto više od pola sata igre G2 izjednačuje rezultat na 1-1.

Treća partija je prošla u znaku dovitljivosti DAMWON-a u pik/ban fazi. Kada je G2 uzeo Akali za Capsa, DAMWON je prešao u defanzivni mod i sa Lulu na topu i Leonom rešavaju da onemoguće zvezdu protivničkog tima da iznese partiju. G2 pokušava da pritisne DAMWON na botu, ali taj plan nisu sproveli na najbolji način. Ghost je već nakon 10 minuta imao četiri killa na Ashe i uz zaštitu saigrača počinje da igra ključnu ulogu u ostatku meča.

Sa njim na čelu DAMWON je strpljivo skupljao zmajeve, G2 im se odupirao koliko su mogli, ali na kraju dana nisu imali snage da ih zaustave da uzmu Dragon Soul buff u 24. minutu. Odatle DAMWON lako dolazi do Barona nakon što prethodno uzimaju još dva killa na midu, nakon toga kao jedna celina vrše proboj preko bot lejna uzimaju inhibitor i kreću na Elder Dragona što je G2 probao da spreči, ali to je ujedno bio i kraj partije jer DAMWON dolazi do tri nova killa u džungli i vraća se u bazu da po drugi put sruše nexus evropskog prvaka.

Kada je reč o četvrtoj partiji, ona se može sumirati samo na jedan način - kao da je prošla u treptaju oka. Koliko je DAMWON bio dominantan najbolje pokazuje činjenica da je G2 jdošao do prvog killa tek u 17. minutu, u trenutku kada je DAMWON već imao 8-0 prednost uz 7.000 golda razlike. Izgleda da je taj kill toliko razljutio igrače DAMWON-a da su pritisnuli G2 svom snagu, probili se prvo do inhibitora a potom i nexusa i završili partiju već u 19. minutu na potpuno iznenađenje i šok igrača G2, komentatora i navijača.

Četvrta partija je bila ujedno i najbrže završena partija u istoriji svetskih šampionata što samo upotpunjuje sliku snage ekipe DAMWON u ovom trenutku, i ma kako da se sutrašnje polufinale završi, nema dileme da DAMWON ulazi u finale kao favorit.

LoL

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Grub_killer

Zamalo rift herald da se zaleti u nexus u 4 game-u..

Odgovori 2 0

* Sva polja su obavezna

Rell, The Iron Maiden je naredni LoL heroj

Rell, The Iron Maiden je naredni LoL heroj

Rell, The Iron Maiden je naredni LoL heroj

Riot je otkrio narednog League of Legends heroja, u pitanju je Rell, The Iron Maiden, tenk koji će igrati primarno na support poziciji prema prvim nagoveštajima.

WildTurtle prešao u Counter Logic Gaming

WildTurtle prešao u Counter Logic Gaming

WildTurtle prešao u Counter Logic Gaming

LCS veteran Jason "WildTurtle" Tran je zvanično predstavljen kao novi ADC igrač ekipe Counter Logic Gaming.

IgNar potpisao za Evil Geniuses

IgNar potpisao za Evil Geniuses

IgNar potpisao za Evil Geniuses

Bivši support FlyQuesta, Lee "IgNar" Donggeun, nastavlja karijeru u ekipi Evil Geniuses, potvrdile su američke esport organizacije.

Perkz predstavljen kao novi mid lejner Cloud9

Perkz predstavljen kao novi mid lejner Cloud9

Perkz predstavljen kao novi mid lejner Cloud9

Cloud9 je večeras zvanično predstavio legendarnog Luku "Pekrz" Perkovića kao svog novog igrača.
Loading...