Starladder Flickr

Esports

09.01.2019 | 00.47 > 00:49

Pljušte banovi u PUBG esportu

PUBG Corp. je podelio ukupno 16 banova igračima pred početak evropske PUBG lige nakon nastavka temeljne istrage i proveravanja svih potencijalnih učesnika takmičenja.

playersunknownbattleground

Nakon prvih banova koji su podeljeni krajem prošle godine, PUBG Corp. je objavio spisah još 12 imena koji su dobili banove od 2 do 3 godine, u zavisnosti od toga gde su varali.

Šest igrača je koristili hakerske programe tokom onlajn profesionalnih mečeva, zbog čega su banovani na tri godine, dok su četvorica varali u amaterskim mečevima, zbog čega je njihova kazna kraća za jednu trećinu. Preostala dva igrača nisu koristili hakove, ali su bili svesni da ih ostatak njihovog tima koristi, zbog čega su takođe suspendovani na tri godine.

Najgore je prošao tim Sans domicile fixe čija su sva četvorica igrača banovana zbog čega su izgubili slot u Contenders ligi, a sama orgnaizacija nije dobila direktnu kaznu, zbog čega će na dalje moći da se takmiče u drugim turnirima, ali sa novom postavom.

Timovi Pittsburgh Knights, koje pamtio iz velikih PUBG takmičenja kao što su PUBG Global Invitational i tim Red Diamonds će morati da zamene svoja dva igrača koji su varali u javnim partijama, a obe organizacije sprovode sada interne istrage kako bi otkrili da li je neko od preostalih članova tima znao i učestvovao u sličnim poduhvatima.

Četiri igrača iz Južne Amerike su se takođe našla na ban listi, u pitanju su članovi ekipa PlayerOne LATAM, Dragoes eSports i eSuba.

Kompletan spisak možete pogledati u postu na Tviteru koje je kompanija objavila:

Videvši koliki je broj profesionalnih igrača koji su koristili nedozvoljene programe u prošlosti, PUBG Corp. je naveo u zvaničnoj izjavi da će od sada temeljno pretraživati naloge svih igrača koji budu učestvovali na profesionalnim takmičenjima, kako bi sasekli bilo kakve pokušaje varanja u korenu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

G2 Esports se vratio u PUBG

G2 Esports se vratio u PUBG

G2 Esports se vratio u PUBG

Samo mesec dana nakon što su otpustili prethodni tim, G2 Esports je ponovo došao do PUBG ekipe, ovoga puta se odlučivši za proveren sastav sa odličnim rezultatima.

OGN ulaže $100 miliona u razvoj PUBG-a u Americi

OGN ulaže $100 miliona u razvoj PUBG-a u Americi

OGN ulaže $100 miliona u razvoj PUBG-a u Americi

Polako se otkrivaju detalji vezani za PUBG nacionalne lige najavljene ranije ove godine od strane PUBG Corpa. Oni su pronašli partnere za pokretanje internacionalne lige u Evrop i Americi, a ulogu organizatora u Americi preuzima jedan od pionira esporta u svetu, korejska kompanija OGN.

Tencent daje $600.000 za PUBG Mobile turnir

Tencent daje $600.000 za PUBG Mobile turnir

Tencent daje $600.000 za PUBG Mobile turnir

PUBG Corp. i Tencent pripremaju jedan od najvećih esport turnira za mobilne telefone koji smo do sada imali prilike da gledamo. PUBG Mobile Star Challenge će okupiti igrače iz celog sveta, koji će se boriti za nagradni fond od 600.000 dolara.

Team Liquid osvojio drugi PUBG StarSeries turnir

Team Liquid osvojio drugi PUBG StarSeries turnir

Team Liquid osvojio drugi PUBG StarSeries turnir

U krajnje napetoj završnici na drugom po redu StarSeries PUBG turniru Team Liquid je došao do trofeja ostavivši iza sebe glavne favorite nakon prva tri dana turnira - OGN Entus i Team Vitality.
Loading...