Epic Games

Esports

30.07.2019 | 15.10 > 15:22

Fortnite SP oborio esport rekord gledanosti na Twitchu

Svetsko prvenstvo u igri Fortnite je oborilo rekord najgledanije esport takmičenja na Twitchu koji je prethodno držao CS:GO ELEAGUE Boston Major.

Epic Games

Preko 1.300.000 gledalaca istovremeno je u jednom trenutku pratilo Fortnite Svetsko prvenstvo na Twitch platformi, što je bilo dovoljno da se obori rekord od 1.1 miliona gledalaca koje je postavio CS:GO. Veliki broj gledalaca se okupio da gleda izuzetno mlade gejmere u borbi za 30 miliona dolara, ali ono što je interesantno je da čak i ovo takmičenje nije uspelo da obori rekord od 1.5 miliona gledalaca koje je postavio Fortnite Celebrity Pro-Am prošle godine.

Uz preostale platforme poput Jutjuba i Fejsbuk lajv strima Fortnite Svetsko prvenstvo je gledalo preko 2 miliona ljudi istovremeno, što je definitivno impresivna cifra, ali i dalje daleko od gledanosti koju na primer postiže Svetsko prvenstvo u LoL-u koje prema nekim izveštajima samo u Kini prati preko 50 miliona ljudi.

Svakako Fortnite Svetsko prvenstvo je zasigurno ispunilo očekivanja kompanije Epic Games na kojoj je sada da nastavi sa razvijanjem Fortnite esporta. Nema sumnje da će veliki broj mladih biti zainteresovan za kompetitivni svet ove igre nakon što su tinejdžeri odneli ogromne svote novca na prvom, a verovatno ne i poslednjem izdanju šampionata planete u ovoj igri.

Sada ostaje da vidimo kako će Epic Games organizovati najavljenu Fortnite Championship Series ligu i koliko će Fortnite esprot uspeti da održi gledanost u kontinuitetu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Najpopularniji strimer na planeti Tyler "Ninja" Blevins je dobio sopstveni skin u igri Fortnite po kojoj je ujedno i najpoznatiji.

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Natus Vincere je najnovija esport organizacija koja se povukla iz Fortnite esporta nezadovoljna odnosom Epic Gamesa prema ekipama.

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Svet je ostao u čudu kada je svet igre Fortnite usisan u crnu rupu nakon čega je igra na kratko bila ugašena, a ispostavilo se da je to sve bio deo najave 11. sezone koja donosi velike novine u igri.

Policija upala u kuću Fortnite prvaka sveta

Policija upala u kuću Fortnite prvaka sveta

Policija upala u kuću Fortnite prvaka sveta

Mladi Kyle "Bugha" Giersdorf koji je osvojio nedavno održano prvo Svetsko prvenstvo u igri Fortnite se našao na meti poznate internet šale koja je vrlo lako mogla da ima i kobne posledice.
Loading...