Epic Games

Esports

01.08.2019 | 22.40 > 22:42

Ninja napustio Twitch,prešao na novu striming platformu

Najpoznatiji strimer na planeti Tyler "Ninja" Blevins je iznenadio gejming zajednicu saopštenjem da napušta striming platformu Twitch i prelazi u redove glavnog konkurenta - Mixer.

Red Bull

Za one koji nisu upoznati sa Mixerom, u pitanju je striming platforma u vlasništvu kompanije Microsoft. I dok je Twitch iza koga stoji internet gigant Amazon godinama bez prave konkurencije na tržištu, veliki broj gejming i esport ličnosti je pozdravi ovu vest upravo zbog toga jer smatraju da Mixer može biti prvi pravi rival Twitchu što bi bilo zdravo za dalji razvoj strimovanja.

U ovoj godini smo bili svedoci nekoliko incidenata sa banovima na Twitchu, u više navrata su strimeri banovani bez legitimnog razloga, ali nisu mogli previše toga da urade pošto nisu imali dovoljno dobru alternativu. Uz potencijalni rast Mixera sve se može promeniti, ali niko ne može da pretpostavi koliko će zapravo fanova Ninje gledati njegove strimove na novoj platformi, a koliko će ostati uz Twitch.

On trenutno ima preko 14 miliona pratilaca na Twitchu i 15.000 ljudi koji su pretplaćeni na njegov kanal. Tokom prvog meseca strimovanja na Mixeru svako će moći potpuno besplatno da se pretplati na Ninjin novi kanal, a kako je internet zvezda sam izjavio, "potrudiće se da na Mixeru izgradi zdravu zajednicu i napravi novi korak u razvoju svoje strimerske karijere koju planira da podigne na još viši nivo".

Ninja će debitovati na novoj platformi već od sutra kada će strimovati uživo sa muzičkog festivala Lollapalooza. Ninja je već pozvao aktuelnog Fortnite prvaka sveta Kyle "Bugha" Giersdorfa da mu se pridruži na prvom strimu, ali je potom dodao da neće praviti pritisak na svoje prijatelje a mu se pridruže na novoj platformi, već će ih pustiti da sami odluče o potencijalnom prelasku.

Ukoliko bi u budućnosti Mixer mogao da postane ozbiljna konkurencija Twitchu, to bi moglo dovesti i do promena u svetu esporta. Ako bi sve veći broj turnira počeo da se prenosi na novoj platformi, Twitch bi morao da reaguje i ponudi bolje uslove organizacijama kako bi ih zadržao kod sebe, što bi dovelo do razvoja kvaliteta produkcije samih esport takmičenja.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Najpopularniji strimer na planeti Tyler "Ninja" Blevins je dobio sopstveni skin u igri Fortnite po kojoj je ujedno i najpoznatiji.

Za 24 sata prikupio $2 miliona u dobrotvorne svrhe

Za 24 sata prikupio $2 miliona u dobrotvorne svrhe

Za 24 sata prikupio $2 miliona u dobrotvorne svrhe

Popularni Twitch strimer Benjamin "DrLupo" Lupo je održao humanitarni strim maraton koji je trajao 24 sata i za to vreme je prikupio 2.3 miliona dolara donacija koji će otići bolnici koja se bavim borbom protiv raka.

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Natus Vincere je najnovija esport organizacija koja se povukla iz Fortnite esporta nezadovoljna odnosom Epic Gamesa prema ekipama.

Twitch gubi trku? I Shroud prešao na Mixer

Twitch gubi trku? I Shroud prešao na Mixer

Twitch gubi trku? I Shroud prešao na Mixer

U periodu od samo tri meseca Twitch je ostao bez svoja dva najpopularnija strimera koji su prešli u redove sada već glavne konkurencije.
Loading...