Epic Games

Esports

13.08.2019 | 16.20 > 16:21

Policija upala u kuću Fortnite prvaka sveta

Mladi Kyle "Bugha" Giersdorf koji je osvojio nedavno održano prvo Svetsko prvenstvo u igri Fortnite se našao na meti poznate internet šale koja je vrlo lako mogla da ima i kobne posledice.

Screenshot

Naime reč je o takozvanom "swattingu", što je vid kriminalnog uznemiravanja, tačnije kada vas neko telefonom prijavi policiji da se na vašoj lokaciji dešava neki ozbiljan prekršaj poput držanja taoca ili velike količine oružija/bombe. U tom slučaju na teren izlazi specijalna jedinica policije pod punim naoružanjem i upada na lokaciju, što se nekoliko puta završilo i tragičnim ishodom ukoliko meta slučajno pod strahom reaguje na način koji je sumnjiv policiji koja je u ovim slučajevima pogotovo pre bila izuzetno laka na obaraču.

Najpoznatiji slučaj swattinga se odigrao 2017. godine u američkoj državi Kanzas kada je 25-godišnji Tyler Bariss pozvao policiju i lažno optužio Andrewa Fincha sa kojim je došao do nesuglasica u Call of Duty igri. On je policiji dojavio da je Finch ubio svog oca, ostatak porodice drži kao taoce i da se sprema da zapali kuću, zbog čega je policija odmah reagovala i nesrećnog Fincha upucala na pragu njegovog doma. Bariss je kasnije optužen na 20 godina robije, a policija je posvetila više pažnje reagovanju u oakvim situacijama.

Srećom po mladog Bughu ovoga puta se sve završilo bez incidenta. On je bio u sred strimovanja na Twitchu kada mu je zabrinuti otac ušao u sobu i pozvao ga da izađe, zbog čega je morao da napusti partiju koju je igrao sa još dva Fortnite pro igrača, Timothy "Bizzle" Millerom i Danny "Dubs" Walshom, koji su se zabrinuli kada se Buga nije vratio u narednih 10 minuta.

Kada se konačno vratio Bugha je rekao kako je situacija bila veoma zastrašujuća i kako je policija upala sa oružijem, ali da ga je srećom jedan od policajaca na vreme prepoznao čime su izbegli dodatne komplikacije. Bugha je postao izuzetno popularan nakon što je sa samo 16 godina osvojio tri miliona dolara pobedom na Fortnite SP 2019, ali ta popularnost je izgleda sa sobom donela i negativne efekte, poput ovog incidenta.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Ninja dobio Fortnite skin

Najpopularniji strimer na planeti Tyler "Ninja" Blevins je dobio sopstveni skin u igri Fortnite po kojoj je ujedno i najpoznatiji.

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Na'Vi ugasio Fortnite tim

Natus Vincere je najnovija esport organizacija koja se povukla iz Fortnite esporta nezadovoljna odnosom Epic Gamesa prema ekipama.

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Epic Games otkrio Fortnite II poglavlje

Svet je ostao u čudu kada je svet igre Fortnite usisan u crnu rupu nakon čega je igra na kratko bila ugašena, a ispostavilo se da je to sve bio deo najave 11. sezone koja donosi velike novine u igri.

Ninja napustio Twitch,prešao na novu striming platformu

Ninja napustio Twitch,prešao na novu striming platformu

Ninja napustio Twitch,prešao na novu striming platformu

Najpoznatiji strimer na planeti Tyler "Ninja" Blevins je iznenadio gejming zajednicu saopštenjem da napušta striming platformu Twitch i prelazi u redove glavnog konkurenta - Mixer.
Loading...