Valve

Esports

24.03.2020 | 12.34 > 12:35

Preko 22 miliona istovremenih igrača na Steam platformi

Globalna pandemija korona virusa je naterala ljude da ostanu u svojim domovima, što je dovelo do obaranja rekorda na gejming platformama uključujući i Steam.

Screenshot

Valve-ova gejming platforma preko koje pratimo broj igrača dva od tri najveća esport naslova (Dota 2 i CS:GO) okuplja sve veći broj igrača u ovim mračnim vremenima. Ljudi pronalaze spas u doba karantina igrajući video igre što se najbolje može videti u konkretnim brojkama na Steam-u.

Prethodni rekord je postavljen u januaru 2018. godine kada je izlazak video igre PUBG okupio 18.5 miliona igrača na Steam platformi. Ovaj rekord je bio netaknut sve do februara kada se pojavljuju prvi slučajevi korona virusa i kada se uvodi karantin u Kini. Već 2. februara smo došli do brojke od 18.8 miliona igrača, a nakon što se slične mere primenjuju i u Evropi 15. marta je probijena cifra od 20 miliona gejmera koji su istovremeno igrali preko Steam-a.

Trenutno tačan rekord iznosio 22.670.375 igrača, a naravno onaj najbitniji rekord za esport svet je to da je CS:GO konačno oborio cifru od milion istovremenih igrača i to sada već traje nekoliko dana.

Porastao je i broj Dota 2 igrača na zdravih 650.000 što je napredak nakon nekoliko meseci konstantnog opadanja, a PUBG drži ubedljivo treće mesto sa preko 573.000 igrača.

Prema podacima u poslednja 24 sata GTA V zauzima četvrtu poziciju, nakon čega top pet upotpunjuje Rainbow Six Siege sa 2.000 manje igrača, a pri vrhu je još jedna esport igra - Football Manager 2020 sa preko 166.000 igrača.

Esport i gejming zajednice pokušavaju da daju svoj doprinos borbi protiv korona virusa tako što zabavljaju ljude i motivišu ih da ostanu kod kuće - i za sada im uspeva. U LoL i CS:GO esportu takmičenja su se nastavila u onlajn formatu, u Doti jeste pauza od kompetitivnih turnira ali su pokrenuta humanitarna takmičenja koja dobijaju ogromnu podršku, a cvetaju i simulacije tradicionalnih sportova kao što su FIFA/PES, NBA, trkačke simulacije i Madden NFL.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

S1mple i ukrajinski fudbaleri na humanitarnom turniru

S1mple i ukrajinski fudbaleri na humanitarnom turniru

S1mple i ukrajinski fudbaleri na humanitarnom turniru

Neki od najpopularnijih ukrajinskih fudbalera će odigrati meč sa Aleksandrom "s1mple" Kostylievim, a sve donacije prikupljene tokom strima će otići u dobrotvorne svrhe za borbu protiv korona virusa.

Još tri igrača probila 10k Dota 2 MMR

Još tri igrača probila 10k Dota 2 MMR

Još tri igrača probila 10k Dota 2 MMR

Profesionalni Dota 2 igrači koriste pauzu u sezoni nastalu zbog epidemije korona virusa da igraju više ranked mečeva nego inače, što je dovelo do toga da su za kratko vreme još trojica uspela da se upišu u slavni 10.000 MMR klub.

MiLAN i Ramzes igraju za Ninjas in Pyjamas

MiLAN i Ramzes igraju za Ninjas in Pyjamas

MiLAN i Ramzes igraju za Ninjas in Pyjamas

Zbog nepremostivih geografskih prepreka Ninjas in Pyjamas će igrati predstojeće Dota 2 onlajn turnire tokom epidemije korona virusa sa dve izmene među kojima je i Milan "MiLAN" Kozomara.

CS:GO igrač tuži Valve zbog VAC bana

CS:GO igrač tuži Valve zbog VAC bana

CS:GO igrač tuži Valve zbog VAC bana

Prema izveštaju portal dbtlap 18-godišnji finski CS:GO igrač Elias "Jamppi" Olkkonen je podneo tužbu protiv kompanije Valve zbog po njemu neopravdanog VAC bana koji ga je sprečio da postane član ekipe OG.
Loading...