Izvor: Fortuna eSports
Esports 17.07.2017 | 11:57

EBL - regionalna liga sa 120.000 evra nagradnim fondom

Fortuna Esports je i zvanično predstavila osnivanje prve potpuno profesionalne esport lige u jugoistočnoj Evropi, u saradnji sa United Media grupom, čiji će nagradni fond za sezonu 2017/2018 iznositi 120.000€, što predstavlja najveću nagradu ikada na ovim prostorima.

Izvor: Fortuna eSports

Esports Balkan League

Esport Balkan League će okupiti najbolje timove u regionu i video igrama League of Legends i CS:GO, koji će dobiti direktne pozive za učešće u ligi. Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Grčka će imati svoje predstavnike u vidu timova i organizacija, a već od druge sezone takmičenja će imati i otvorene kvalifikacije, kako bi svi koji se pokažu dovoljno kvalitetni mogli da učestvuju u LoL i CS:GO ligi.

Regularni deo sezone će se sastojati iz sedam kola, gde će svaka ekipa odigrati protiv svake po jedan meč, a četiri najbolje plasirana tima će obezbediti plasman u plejof koji će biti održan u LAN-u, na atraktivnim lokacijama, gde će svima biti omogućeno da uživo gledaju najbolje lokalne esport timove u borbi za titulu šampiona regiona.

Fortuna je za sada objavila okvirno vreme odigravanja tri sezone CS:GO lige, i tri sezone LoL takmičenja.

Ovo je izuzetno bitan korak za razvoj profesionalnog gejminga na Balkanu, koji će omogućiti mladim talentovanim igračima da se fokusiraju na bavljanje esportom, a esport organizacijama da prošire bazu fanova po čitavom regionu, i ostvare nove kontakte i van svoje zemlje. 

Izvor: Fortuna eSports

"United Media je priključivanjem Fortune Esports našoj regionalnoj grupi, imala ideju da podrži stvaranje kvalitetnog esport sadržaja koji bi mladim timovima, igračima i publici približio kompetitivni gejming na svetskom nivou. Korak napred u ostvarenju zajedničke ideje u stvaranju zdravog i profesionalnog okruženja je formiranje najveće regionalne lige, koja će svim učesnicima i gledaocima pružiti vrhunski doživljaj esporta na ovim prostorima," izjavila je CEO United Media grupe Aleksandra Subotić.

"Nakon tri sezone Fortuna Championship Series lige, ali i uspeha koji su imale druge nacionalne lige na Balkanu, odlučili smo da preduzmemo veliki korak napred i osnujemo prvu, profesionalnu esport ligu na Balkanu. Od samog početka takmičarske igre EBL lige će biti League of Legends i Counter Strike: Global Offensive, a kasnije i druge igre koje imaju potencijal.

Želimo da ponudimo timovima, igračima, ali i gledaocima i kompanijama koje podržavaju esports i gejming, mnogo viši nivo i perspektivu koju sve velike svetske i evropske zemlje imaju. Naš cilj je da postanemo deo svetske i evropske lige, i da promovišemo najbolje profesionalne igrače i timove iz našeg regiona", izjavio je direktor Fortuna Esports, Mihajlo Jovanović - Džaril.

Fortuna će u predstojećem periodu izbacivati dodatne informacije o ligama, koje možete pratiti direktno na njihovom sajtu: balkanesports.com

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Hakkinen

NAJSUUUUUUU

Odgovori 3 0

Trut

glupost. Kakve ovo ima veze sa sportom? Bar da pikaju fucu ili basket, nego rokaju nesto sumanuto i sad je to sport

Odgovori 0 16

Nikola

E-sport, ili elektronski sport, ovo je trenutno digitalno doba, i stvari kao gaming na primer za nekoliko godina kod nas u Srbiji moze da bude velika stvar, Dota 2 ce uskoro imati njihov turnir sa najvecim novcanim fondom ikada koji sadrzi 21,478,161 dolara ili 17 miliona evra, problem je samo sto starija generacija teze prihvata ovo ali kao i sve u svetu kad tad ce posustati i za nekoliko godina ce svi prihvatiti. Kao sto ''sportovi'' kao sah i pikadu su priznati gde se skoro uopste ne koristi nikakva vrsta teze misicne grupe ili akrobatike, i elektronski sport isto tako i moze

7 0

* Sva polja su obavezna

Albanci i Bugari na pragu LoL Esports Balkan Lige

Albanci i Bugari na pragu LoL Esports Balkan Lige

Finalni dan zatvorenih kvalifikacija za 2. sezonu LoL Esports Balkan Lige su obeležila velika iznenađenja. U prvom meču bugarska ekipa Random 5 je nakon velikog preokreta savladala favorita Panathinaikos, dok je u drugom polufinalnom meču tim iz Albanije Focus NET1 nadigrao ekipu Red Fear Esports.

FORG1VEN: Reddit was one of the reasons why I retired

FORG1VEN: Reddit was one of the reasons why I retired

English version of the LoL ex-pro Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou interview given for Sport Klub during the Esports Balkan League first season LAN finals in Belgrade.

FORG1VEN: Reddit je uticao na moju odluku da se povučem

FORG1VEN: Reddit je uticao na moju odluku da se povučem

Slavni grčki League of Legends igrač Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou je posetio Beograd tokom finala prve sezone Esports Balkan Lige gde se oprobao u ulozi komentatora za grčki prenos, što smo iskoristili da popričamo sa njim, i saznamo zašto ga ove sezone nećemo gledati u EU LCS ligi.

Poznati svi učesnici zatvorenih kvalifikacija EBL lige

Poznati svi učesnici zatvorenih kvalifikacija EBL lige

SInoć su kompletirani svi mečevi otvorenih kvalifikacija za drugu sezonu LoL Esports Balkan Lige, nakon čega je kompletiran spisak učesnika zatvorenih kvalifikacija, iz kojih ćemo dobiti dva tima koja će izazvati X25 Esports i Team Horizon Reapers za mesto u balkanskoj regionalnoj LoL ligi.
Loading...