INnoVation osvojio 3. GSL Code S 2017

eSports 18. sep 201717:25 > 17:52
Twitter

Lee "INnoVation" Shin Hyung je trijumfovao u izuzetno uzbudljivom finalu trećeg GSL Code S StarCraft 2 turnira ove godine, savladavši Kima "sOs" Yooa rezultatom 4-3 u odlučujućoj sedmoj partiji.

U finalnom Code S turniru ove godine smo gledali finale koje je opravdalo sva očekivanja, a na kraju dana INnoVation je došao do novog trofeja, iako je sOs dao sve od sebe da ga u tome spreči.

U prvoj partiji smo gledali takozvani „base trade“, INnoVation je prvi krenuo u napad, ali se sOs odbranio i krenuo sa adeptima u kontraofanzivu. Oba igrača su rušila baze jedan drugom, ali je soS uspeo da sačuva jednu bazu, koju INnoVation nije uspeo da sruši, što ga je koštalo pobede.

Drugu partiju sOs je započeo sa letećim jedinicama, INnoVation je to na vreme primetio, i uspeo je da se odbrani od void ray napada, ali mu je stradalo istraživanje steam packa, zbog čega je bio poprilično usporen, i sOs je rešio da je pravo vreme da zada udarac. Ipak, njegov protivnik je uspeo da razvije tri baze, i sa 30 više populacije u vojnim jedinicama pritisao Protosa koji je bio primoran da ponovo započne sa razmenom baza, što je ovoga puta loše pošlo po njega, i rezultat je bio poravnat na 1-1.

Kombinacija marinaca i cyclone vozila se pokazala kao prejaka u trećoj partiji, sOs nije uspeo na vreme da sastavi odbranu, i INnoVation je vrlo brzo preokrenuo rezultat. Ipak on je uspeo da izjednači na mapi Whirlwind odlučnom igrom baziranom ponovo na stargate jedinicama.

U petoj partiji sOs je uspeo da se brže razgradi na mapi Odyssey zauzimajući gold bazu, ipak INnoVation se dobro držao, ali je svaki put lošije prolazio u razmeni udaraca i baza, da bi na kraju ostano bez ijedne baze, nakon čega su dark templari lako očistili preostale jedinice.

Probao je sOs da ponovo dođe do pobede praveći dark shrine i wrp prism rano, ali ih je INnoVation skenirao na vreme. Kada je napad sa dark templarima propao, INnoVation je stegao protivnika svojom bio armijom, i tako smo došli do odlučujuće sedme partije koja će odrediti novog GSL šampiona.

Ponovo je sOs pokazao afinitet prema letećim jedinicama gradeći brz stargate, i dok se INnoVation držao oprobane kombinacije bio jedinica, sOs je polako sakupljao phoenixe, a za njima je došao i prvi colossus. INnoVation naravno nije samo sedeo i gledao šta se dešava, jednom kada je dodao tenkove izgradio je bunkere ispred baze protivnika, i sjajnom opsadom krenuo da mu ruši baze. Ubrzo nakon toga sOs je shvatio da mu partija izmiče kontroli, probao je da natera protivnika na razmenu baza, ali nije imao dovoljno armije da ozbiljnije pripreti, i ubrzo je bio primoran da preda partiju, nakon čega je INnoVation postao po treći put Code S šampion.