Riot Flickr

Esports

05.11.2018 | 10.20 > 10:21

Da li su ovo zaista novi članovi EU LCS lige?

ESPN esport je preneo imena pet novih učesnika EU LCS-a, koje su kako navode dobili od izvora bliskih Riotu. Za sada su se njihove glasine uglavnom ispostavljale tačnim, ali čini se da će ovoga puta fanovi biti ozbiljno razočarani sem ako se ne ispostavi da su pogrešili.

Riot Flickr

Pored pet organizacija koje su zadržale svoje mesto u takmičenju, a to su Fnatic, G2 Esports, Vitality, Misfits i Schalke 04, prva organizacija koja je potvrđena i čije je učešće u novom EU LCS-u maltene javna tajna je Astralis.

Organzacija koja drži najbolji CS:GO tim na svetu je spremna za nove izazove, prema nekim navodima oni danas u Danskoj prodaju više dresova i od većine sportskih timova, a čini se da ih bar još neko vreme niko neće svrgnuti sa trona, što je pravi trenutak da prenesu zainteresovanost publike i na LoL.

Danska je iznedrila veliki broj jakih LoL igrača u prošlosti i sa pravom zaslužuju da imaju predstavnika u vidu svoje organizacije u EU LCS-u.

Ono što začuđuje je da se na listi novih učesnika našao i North. Još jedna jaka danaska organizacija iza koje stoji slavni fudbalski klub Copenhagen, se takmiči u CS:GO-u sa promenljivim uspehom i čini se da su nekako u senci Astralisa, kao i svi drugi nordijski timovi trenutno. Poznato je da je Riot bacio fokus na finansijski stabilne organizacije, ali nameće se pitanje da li su zaista u elitnom evropskom takmičenju potrebna dva predstavnika jedne zemlje, ma koliko esport bio popularan u njoj, dok sa druge strane imamo celu istočnu Evropu koja nema ni jednog predstavnika.

Još jedan od najavljenih timova je dvostruki vicešampion Španije ove godine, Movistar Riders, koji se do poslednjeg momenta borio za slot protiv svojih najvećih rivala MAD Lionsa, ali je na kraju potpora jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija na svetu donela slot Ridersima.

Od svih zemalja u Evropi LoL je možda i najpopularniji u Španiji, čiji je domaći prenos Svetskog prvenstva broja preko 120.000 istovremenih gledalaca tokom finala, tako da je bilo potpuno očekivano da se jedan od španskih timova nađe na listi kao zamena za Giants Gaming.

Kad smo kod Gaminga, u EU LCS se na velika vrata vraća i SK Gaming, nekada slavna esport organizacija koja je početkom novog milenijuma gospodarila Counter-Strike esportom, i koja se borila od samog početka u profesionalnom LoL-u, ali koja već godinama ne postiže bilo kakve rezultate.

Iza SK Gaminga stoji nemački Telekom, oni imaju resurse, imaju tradiciju, imaće podršku nemačkih navijača na domaćem terenu u Berlinu, ali mnogi LoL fanovi ne zaboravljaju koliko su traljavo vodili svoj LoL tim pre nego što se raspao, zbog čega se nameće pitanje - šta će ovoga puta drugačije uraditi?

I za kraj najveće neprijatno iznenađenje - američka esport organizacija Rogue. Organizacija poznata jedino po tome da su njeni suvlasnici Imagine Dragons, bend koji je radio sa Riotom u prošlosti i poznati DJ Steve Aoki, Rogue se nije još uvek proslavio ni u CS:GO-u, dok u LoL-u nikada ni nisu imali tim. Potpuna je enigma po kom parametru je Rogue uspeo da se izbori za slot, sem po eventualno velikim ulaganjima, a ono što najviše zanima sve koji prate profesionalni LoL je kako će Rogue uopšte probati da pridobije fanove?

Naravno, ništa od ovoga još uvek nije potvrđeno, iako je ESPN preneo da je zvanična najava novih učesnika EU LCS-a zakazana za četvrtak, ali da postoji šansa da se pomeri, pošto je Riot u završnoj fazi pregovora sa organizacijama, ali postoje određena neslaganja još uvek oko podele profita između timova i lige.

Prema njihovom izveštaju, ukoliko sa nekim od timova ne pronađu zajednički jezik do tog datuma, postoje šanse da u ligu ubace neku od organizacija kojoj je slot za malo izmakao.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe A

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe A

LoL SP 2020 plejin - pregled grupe A

Od petka 25. septembra zvanično počinje jubilarno deseto Svetsko prvenstvo u League of Legends, a mi vam donosimo pregled timova koji će nastupati u prvoj fazi takmičenja.

Samira nerfovana dan nakon izlaska

Samira nerfovana dan nakon izlaska

Samira nerfovana dan nakon izlaska

Izgleda da se Riot i dalje ne snalazi najbolje sa novim League of Legends herojima.

Raspored plejin faze Svetskog prvenstva 2020

Raspored plejin faze Svetskog prvenstva 2020

Raspored plejin faze Svetskog prvenstva 2020

Od petka 25. septembra počinje prva faza League of Legends Svetskog prvenstva 2020, a u plejinu deset ekipa će se boriti za finalna četiri slota u glavnoj grupnoj fazi takmičenja.

AGO ROGUE doneo Poljskoj prvu EU Masters titulu

AGO ROGUE doneo Poljskoj prvu EU Masters titulu

AGO ROGUE doneo Poljskoj prvu EU Masters titulu

AGO ROGUE je ubedljivom 3-0 pobedom u velikom finalu 2020 letnjeg EU Mastersa protiv ekipe Team GamerLegion doneo prvu titulu Ultraligi na opštu radost armije poljskih LoL navijača.
Loading...