blast

Esports

14.01.2019 | 19.27 > 19:28

Mađarski CS:GO igrači formirali tim Budapest Five

Budapest Five je prema njihovoj izjavi prvi profesionalni esport brend u Mađarskoj, koji želi da ostvari internacionalni uspeh, za početak u CS:GO-u.

budapest five

Mađarska već duže vreme ne uspeva da ostvari zapažene rezultate u esportu čak ni u regionu, a kamoli na internacionalnoj sceni. U CS:GO Esports Balkan Ligi njeni predstavnici su ostali u senci srpskih i bugarskih timova, dok su u LoL-u oduvek bili korak iza igrača iz Srbije i Hrvatske.

Država je prošle godine rešila da pripomogne razvoj esporta finansiranjem velikog internacionalnog turnira u najpopularnijim igrama, V4 Future Sports Festival, koji se održao u Budimpešti, ali to nije dovelo do nekih većih promena. Mađarska i dalje zaostaje čak i za zemljama u regionu, a kamoli velikim evropskim esport silama kao što su recimo Danaska, Švedska i Nemačka, a Budapest Five planira upravo to da promeni.

Ekipu će predvoditi Viktor "flash" Tamas Bea, koga smo u Esports Balkan Ligi gledali kao člana GameAgentsa, što ni malo ne čudi, jer se upravo oko njega gradio veliki broj mađarskih timova u prošlosti. Njegovi saigrači iz ekipe Pixel će činiti ostatak tima, a u pitanju su veteran Oliver "DEv" Budai, Renato "bzt" Baranyos, Patrik "bodito" Boda i najmljađi član tima, 19-ogodišnji Aron "Aaron" Homoki.

Budapest Five je potvrdio da će učestvovati u novoj nacionalnoj ligi koja će se zvati MNEB, kao i da će u aprilu putovati na Copenhagen Games gde će imati priliku da se u LAN-u pokažu protiv timova iz svih krajeva Evrope.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

AdreN pojačao AVANGAR

AdreN pojačao AVANGAR

AdreN pojačao AVANGAR

Kazahstanski CS:GO igrač Dauren "AdreN" Kystaubayev se priključio svojim sunarodnicima u ekipi AVANGAR sa kojom će igrati na narednom Majoru u Berlinu.

LUCAS1 potpisao za MiBR

LUCAS1 potpisao za MiBR

LUCAS1 potpisao za MiBR

Po prvi put u karijeri najpoznatiji blizanci CS:GO esporta će igrati u različitim ekipama.

Golden na pozajmici u NiP-u za StarLadder Major

Golden na pozajmici u NiP-u za StarLadder Major

Golden na pozajmici u NiP-u za StarLadder Major

Cloud9 i Ninjas in Pyjamas su sklopili dogovor oko pozajmice švedskog igrača Maikil "Golden" Selima za predstojeći CS:GO Major u Berlinu.

NEO ostaje uz FaZe Clan do Majora

NEO ostaje uz FaZe Clan do Majora

NEO ostaje uz FaZe Clan do Majora

CS:GO veteran Filip "NEO" Kubski je potvrdio da će se takmičiti na predstoječem StarLadder Berlin Majoru za ekipu FaZe Clan.
Loading...