Christof Koepsel, Getty Images Sport

Fudbal

25.12.2019 | 18.46 > 18:48

Petrović objasnio zašto je UEFA kaznila Crvenu zvezdu

Autor

U ovoj vesti

FK Crvena Zvezda

Finanskijski direktor Crvene zvezde Marko Petrović objasnio je kaznu koju je Evropska fudbalska unija izrekla Crvenoj zvezdi zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Crvena zvezda

Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

"Fudbalski klub Crvena zvezda je prilikom transfera igrača Ivana i Luke Ilića u Mančester siti preuzeo obavezu da će igrači tokom trajanja perioda pozajmice igrači odigrati određeni broj utakmica. Klub nije u celosti ispunio obavezu odigravanja određenog broja utakmica tokom perioda pozajmice. Po osnovu ugovorenih penala nastala je obaveza kluba prema Mančster stitiju u iznosu 480.000 evra. Klub je bio u stalnoj komunikaciji sa nadležnima iz Sitija u vezi rešavanja pitanja nastale obaveze. Bilo je više opcija koje su između ostalog uključivale potencijalni otpis predmetne obaveze u slučaju dalje saradnje dva kluba i eventualnog budućeg transfera", rekao je za RTV Petrović.

"Nadležni iz Sitija su imali dobru volju da se navedeno pitanje reši u budućnosti, te da Crvena zvezda nema obavezu da izvrši uplatu u narednom peridu ili minimum da se plaćanje odloži za 2020. godinu ukoliko ne bi došlo do eventualne realizacije novog transfera igrača. Međutim, zbog pravila licenciranja UEFA i finansijskog monitoringa pod kojim je Mančester siti, bilo je neophodno do 30. septembra formalno postići sporazum o odlaganju obaveza. FK Crvena zvezda je odlaganje obaveza sa Manečster sitijem definisao pisanim putem 26. septembra. Odlaganje obaveza je bilo uzajamno potvrđeno pisanim putem od strane oba kluba i postignuta je saglasnost oko istog", dodatno je posjasnio Petrović.

"Štiteći interese kluba nismo izvršili plaćanje obzirom da smo bili stava da je sporazumom od 26. septembra obaveza odložena, te da postoji eventualna mogućnost da se ista u narednom periodu otpipe. Klub je imao sredstva da izvrši uplatu, ali ceneći da je obaveza odložena i da postoji mogućnost otpisa isre u budućnosti odluka je bila da se plaćanje ne izvrši. Međutim, UEFA nije prihvatila kao konačan sporazum postignut 26. septembra već isti, ali sa kasnijim datumum (nakon 30. septembra) te je doneta odluka da je klub imao dospelu obavezu prema engleskom klubu na dan 30. septembar. Istog dana, 18. novembra, po prijemu obaveštenja od UEFA, klub je izvršio u celosti prema Mančester sitiju u iznosu 480.000 evra, ali je uprkos tome UEFA obavestila klub o kazni od 50.000 evra usled probijanja rokova plaćanja", zaključio je Petrović.

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

libelula

Joj sramote, nisu ispunili ugovornu obavezu jer Ilići nisu igrali odredjeni broj utakmica... kad su trebali da vrate penale(a verovatno su predhodno iskamčili da im sve plate), pametni Terza hoće da im oproste ili su mislili da će ovi ‘zaboraviti”. Eto ko vodi klub i koja je to mizerija i sramota . Evo sada kažem , ne bude li u APR u roku od 6 meseci pisalo da Zvezda nema ni dinara duga , odreću se Zvezde ij ja i kompletna moja familija.

Odgovori 7 0

Yamamoto KARA

Cirkus kolorado by Aleksandar Vučić

Odgovori 10 10

Vuk

Nek dodju Obi i Kvarezma i ja sam zadovoljan.. Moze i Katai da se ja pitam

1 3

* Sva polja su obavezna

Džajić: Zvezda ima obavezu prema navijačima

Džajić: Zvezda ima obavezu prema navijačima

Džajić: Zvezda ima obavezu prema navijačima

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić u razgovoru za klupski sajt rekao je da su navijači jedan veliki pokretač crveno-belog tima, kao i da mu ispunjene trbine pričinjavaju pravo zadovoljstvo.

"Srećan rođendan, Siniša!"

"Srećan rođendan, Siniša!"

"Srećan rođendan, Siniša!"

Legenda srpskog i italijanskog fudbala Siniša Mihajlović danas proslavlja svoj 51. rođendan, povodom čega je dobio mnoštvo lepih želja.

Nikolić: Sigurno ću uzeti 'desetku'

Nikolić: Sigurno ću uzeti 'desetku'

Nikolić: Sigurno ću uzeti 'desetku'

Mladi fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić uveren je da će zaslužiti da na dresu ponese 'desetku'.

Jovančić: Očekujem pun 'sever' protiv Vojvodine

Autor

Jovančić: Očekujem pun 'sever' protiv Vojvodine

Jovančić: Očekujem pun 'sever' protiv Vojvodine

Crvena zvezda je prolećni deo sezone počela pobedom na gostovanju Čukaričkom, predvođena novim trenerom Dejanom Stankovićem. Dušan Jovančić kaže da su saigrači i on ispoštovali zahteve novog trenera.
Loading...