Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Fudbal

30.04.2020 | 13.24 > 13:35

Laković: Nova sezona Lige šampiona počinje u oktobru

Direktora nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković rekao je da se gubitak u evropskom fudbalu zbog koronavirusa trenutno ne može izračunati.

Laković, Čeferin, Kokeza

fss.rs

"Fudbalska industrija deliće sudbinu kompletnog sveta, ekonomije i privrede. Naravno da već baratamo određenim podacima prouzrokovanim odlaganjem EURO 2020, za narednu - 2021. godinu, međutim svi ostali pokazatelji ceniće se tek kad budemo sigurni da li ćemo i kada nastaviti takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope. U ovom trenutku rano je za konkretne cifre, ali cela fudbalska industrija deliće ekonomsku sudbinu kompletnog društva", rekao je Laković na početku razgovora za Sportski žurnal.

Preporuke UEFA i razmišljanja ljudi iz FIFA prilično se razlikuju, šef lekarske komisije FIFA Mišel Dog, izjavio je da fudbal ne bi trebalo da se igra pre 1. septembra zbog koronavirusa.

"Mislim da je to paušalna ocena predsednika Zdravstvene komisije FIFA. Naša medicinska komisija je u stalnom zasedanju i sa prvim informacijama izaći će 12. maja, trenutno rade na medicinskom protokolu i u drugačijoj je poziciji. FIFA bukvalno do 2022. godine i Svetskog prvenstva u Kataru nema veliko prvenstvo, a UEFA osim EURO, državnih timova, ima dnevni život i aktivnosti usko povezane s klubovima, pre svega kroz takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, brojnim takmičenjima mlađih selekcija... U ovom trenutku držimo komunikaciju sa svih 55 nacionalnih asocijacija svakodnevno i imamo konkretnije i bolje informacije na dnevnom nivou. FIFA pre svega gleda globalnu sliku, ono što važi za Evropu ili jednu konfederaciju, ne mora da znači da će u istom periodu važiti za Afriku, Ameriku ili neku treću konfederaciju".

Laković je istakao da ne veruje da će biti daljih prolongiranja.

"UEFA je izašla s kompletnim programom i dostavila svim nacionalnim savezima trenutno validnim scenarijom i iza koga stojimo, a to je da ćemo pokušati da nastavimo klupska takmičenja – Ligu šampiona i Ligu Evrope tokom avgusta, da ćemo paralelno s tim završetkom početi i sa klupskim kvalifikacijama za novu sezonu... I sa jasnim planom da ćemo u septembru, oktobru i novembru u terminima predviđenim za to, igrati i nacionalna takmičenja".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Moguće ukidanje karantina za čitavu ekipu

Moguće ukidanje karantina za čitavu ekipu

Moguće ukidanje karantina za čitavu ekipu

Pandemija koronavirusa u Italiji jenjava i sada se generalno mogu čuti mnogo pozitivniji tonovi. Tako je i u fudbalu, gde se sprema nastavak sezone. Ali mnogi i dalje strahuju da bi rigidna mera od karantina za celu ekipu od 14 dana u slučaju pozitivnog testa mogla da ugrozi nastavak šampionata.

Finale FA Kupa uz distancu i pred 20,000 gledalaca

Finale FA Kupa uz distancu i pred 20,000 gledalaca

Finale FA Kupa uz distancu i pred 20,000 gledalaca

Ideja nekih britanskih tabloida da se finale ovosezonskog FA Kupa ipak odigra pred navijačima, iako u ograničenom broju, naišla je na plodno tlo u tamošnjoj javnosti.

Čempionšip se nastavlja 20. juna

Čempionšip se nastavlja 20. juna

Čempionšip se nastavlja 20. juna

Posle Premijer lige doneta je odluka o nastavku drugog ranga engleskog klupskog fudbala. Čempionšip će se nastaviti 20. juna, uz prenose na kanalima Sport Kluba.

Predsednik Brazila Bolsonaro: Fudbal mora da krene

Predsednik Brazila Bolsonaro: Fudbal mora da krene

Predsednik Brazila Bolsonaro: Fudbal mora da krene

Iako je Brazil najveće žarište pandemije koronavirusa u Južnoj Americi, predsednik Žair Bolsonaro želi da što pre počnu fudbalska takmičenja u toj zemlji.
Loading...