Getty Images / Christopher Lee

Fudbal

06.11.2019 | 15.24 > 15:25

Skupiti 450.000 dolara za jedan dan? Nema problema!

Autor

Klub Afrikain (Club Africain), drugi najstariji klub u Tunisu i jedan od najpoznatijih u Africi, nalazi se u velikim finansijskim problemima, a navijači su se udružili kako bi pomogli voljenom timu.

Printscreen

Zbog neplaćenih obaveza prema bivšim igračima ekipi je oduzeto šest bodova, kažnjeni su dodatno finansijski, a navijači su u jednodnevnoj akciji uspeli da skupe čak 450.000 dolara. Išlo je čak i dotle da se jedan slepi čovek odrekao ušteđevine za lekove kako bi pomogao timu.

Klub Afrikain osnovan je 1920. godine, a i Fudbalska asocijacija Tunisa (FTF) oformila je krizni štab kako bi klub spasla daljih sankcija.

U oktobru je FTF osnovao račun za donacije, a na njemu je do sada skupljenko 600.000 dolara. Zajedno sa 450.000 skupljenih u spomenutoj akciji, suma iznosi više od milion, ali ukupni dug je skoro šest miliona.

Videćemo kakav će biti epilog…

Komentari (7)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Bane1989

Mozda Vucko pomogne 😂😂😂😂

Odgovori 0 0

Semafor

Slicno kao i kod nas. Samo mi dajemo nesvesno, preko budzeta. Dok drugi kradu.

Odgovori 50 1

Neutralan Navijac

Pise one milion dinars da li oni koriste dinare?

Odgovori 23 2

* Sva polja su obavezna

Upoznajte afrički klupski fudbal

Upoznajte afrički klupski fudbal

Upoznajte afrički klupski fudbal

Fudbal koji se igra u Africi nije na nivou evropskog ili južnoameričkog. Organizacija Svetskog prvenstva 2010. godine dala je afričkom narodu veliku nadu da njihov fudbal može još napredovati i privući veću pažnju. Afrikanci žive za najvažniju sporednu stvar i doživljavaju je veoma strastveno.
Loading...