Getty Images/Stuart Franklin

Fudbal

13.01.2020 | 22.24

Priča Hakana Šukura: Od legende do vozača Ubera

Legendarni turski fudbaler Hakan Šukur otkrio je da za život zarađuje tako što vozi Uber i prodaje knjige u Sjedinjenim Američkim Državana, pošto je proteran iz rodne zemlje.

Hakan Sukur

Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Jedan od najpoznatijih sportista Turske živi u egzilu. Politički angažman doveo ga je dotle da je nepoželjan u Turskoj, pošto je odlučio da napusti stranku Redžepa Erdogana.

"Tada je počelo neprijateljstvo. Bacali su kamenje na butik moje supruge, decu su mi maltretirali na ulici. Primao sam pretnje posle svake izjave koju sam davao. Kada sam otišao, zatvorili su mog oca. Sve što sam imao, bilo je konfiskovano", prisećao se Šukur.

"Ostao sam bez ičega, bez slobode, prava da kažem šta mislim. U Kaliforniji sam vodio kafić jedno vreme, ali su čudni ljudi dolazili. Sada vozim Uber i prodajem knjige".

Šukura u Turskoj čeka nalog za hapšenje.

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Gnarnia

Skoro smo na nivou Turske! Jedino sto nemamo pare.

Odgovori 25 2

KostaRico

Nema nista gore,nego kad neki sportista hoce u stranku ili politiku

Odgovori 18 7

Sone

Trebao je izvuci novac iz turske i onda biti svoj ovako je osudio i porodicu neduznu na propast a mozda i nije mozda ce mu deca izrasti u normalne ljude a sa milionima pitanje je, mada je trebao izvuci novac pa onda reci istinu ipak ga je posteno zaradio nije ukrao

Odgovori 53 9

* Sva polja su obavezna

Od heroja nacije do državnog neprijatelja

Od heroja nacije do državnog neprijatelja

Od heroja nacije do državnog neprijatelja

Hakan Šukur. Najveći fudbaler kojeg je Turska ikada imala. Najznačajniji igrač u istoriji Galatasaraja. Kultni napadač. Bik sa Bosfora. U rodnoj zemlji u kojoj su ga nekada obožavali danas je persona non grata!

Život u izgnanstvu: Kod Hakana Šukura na kafu i peciva

Autor

Život u izgnanstvu: Kod Hakana Šukura na kafu i peciva

Život u izgnanstvu: Kod Hakana Šukura na kafu i peciva

Ako vas put odvede u Kaliforniju, u Palo Alto posetite Tuts pekaru. Ne, nije reklama. Tamo ćete imati priliku da upoznate Hakana Šukura.
Loading...