Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

21.03.2020 | 21.22 > 21:24

Mugoša za SK: Čim pobedimo virus, vraćam se u Inčon

Stefan Mugoša je pre dve godine odlučio da se preseli u Južnu Koreju i zaduži opremu Inčon junajteda. Mnogi su smatrali da je to pogrešan korak i da je trebalo da ostane u Evropi.

Stefan Mugoša

Michael Regan/Getty Images

Ali, pokazalo se da nije, naprotiv. Mugoša je trenutno najbolji igrač i strelac Inčona, jedan od najboljih stranaca u Južnoj Koreji, ljubimac je navijača, a da je u top formi potvrdio je u dresu sa državnim grbom Crne Gore jer je na gotovo svim utakmicama bio centralna figura.

Tačno je da su iza Crne Gore ostale turbulente i teške kvalifikacije za šampionat Evrope ali je isto tako činjenica da je Mugoša bio svetla tačka u periodu u kojem je državni tim bio suočen sa problemima.

"Stigao sam iz Južne Koreje u Crnu Goru pre nešto više od dvadeset dana jer je trebalo da odigramo prijateljske utakmice sa selekcijama Letonije u Luksemburga, da krenemo sa novom pričom kada je reprezentacija u pitanju. Radovao sam se okupljanju kao i svi iz reprezentacije, jer su stvari krenule na bolje. Momci koji su zbog povrede propustili gotovo kompletne kvalifikacije za šampionat Evrope uspeli su da se oporave i vrate na teren, a momci koji su imali manju minutažu i ulogu u timovima čije su boje branili, postali su značajne karike. Sve je nagoveštavalo jedan lep start potpuno druge priče u odnosu na onu koja je ostala iza nas", naglasio je za Sport Klub Stefan Mugoša i nastavio:

"U međuvremenu, koronavirus je uzeo maha, zaustavljena su sva sportska takmičenja, zatvorene granice, uvedene su neophodne i nužne vanredne mere. U takvoj situaciji, svi moramo da budemo odgovorni i disciplinovani jer sa druge strane terena imamo nevidljivog, a strahovito opasnog rivala, koji uzima živote širom planete. Izolacija je trenutno način na koji pomažemo sebi, ali pre svega svima oko sebe. Ostanite kod kuće, budite odgovorni i disciplinovani, kako bi se život što pre vratio u normalu, kako bi ponovo mogli da pričamo o fudbalu, a ne o globalnoj zdravstvenoj epidemiji".

Mugoša se kao i gotovo svi sportisti maksimalno pridržava preporuka Instituta za javno zdravlje, a primer sportista bi morali da prate i ostali građani svih država sveta, jer sportisti koji imaju izuzetno jak imunosistem, nisu najugroženija grupa građana.

"Mislim da je nepotrebno trošiti reči o tome koliko bismo voleli da smo sada na sportskim borilištima, da se bavimo onim što najviše volimo. Međutim, stanje širom planete je takvo da samo izolacijom, disciplinom i strpljenjem možemo da vratimo život u normalu. Kada se to desi biće vremena za mnogo lepše priče. Verujem da će medicina uskoro izvojevati pobedu na virisom, kao što verujem da će ljubitelji fudbala u Crnoj Gori imati mnogo više razloga za zadovoljstvo u periodu koji sledi, kada su izdanja reprezentacije u pitanju", naglasio je Mugoša i dodao:

"Čim se stvore uslovi, vraćam se u Južnu Koreju. Imam ugovor sa Inčon junajtedom na još dve godine, sjajno se osećam u klubu, pružam dobre partije, a kada je nešto dobro, onda to ne treba menjati".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

FSCG: Najbolji su Stefan Mugoša i Peco Rakojević

FSCG: Najbolji su Stefan Mugoša i Peco Rakojević

FSCG: Najbolji su Stefan Mugoša i Peco Rakojević

Stefan Mugoša najbolji je igrač Crne Gore u tradicionalnom godišnjem izboru Fudbalskog saveza Crne Gore, dok je najbolji trener Nikola Peco Rakojević.

Malerozni Đorđević, sjajni Mugoša, Pjanić strelac

Malerozni Đorđević, sjajni Mugoša, Pjanić strelac

Malerozni Đorđević, sjajni Mugoša, Pjanić strelac

Mnogo uzbuđenja doneo je fudbalski vikend širom Evrope. Učinak igrača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije je bio raznolik.

Mugoša: Bugari su nas zadužili, vreme je za pobedu

Mugoša: Bugari su nas zadužili, vreme je za pobedu

Mugoša: Bugari su nas zadužili, vreme je za pobedu

Fudbaleri Crne Gore u petak 11. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta igraju protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mugoša: Prošli smo i gore stvari, idemo dalje

Mugoša: Prošli smo i gore stvari, idemo dalje

Mugoša: Prošli smo i gore stvari, idemo dalje

Fudbaleri Crne Gore poraženi su sa 3:0 u meču protiv Češke, u meču koji je bio krucijalan kada je reč o nastavku sna o borbi za Evropsko prvenstvo.
Loading...