Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

21.03.2020 | 21.22 > 21:24

Mugoša za SK: Čim pobedimo virus, vraćam se u Inčon

Stefan Mugoša je pre dve godine odlučio da se preseli u Južnu Koreju i zaduži opremu Inčon junajteda. Mnogi su smatrali da je to pogrešan korak i da je trebalo da ostane u Evropi.

Stefan Mugoša

Michael Regan/Getty Images

Ali, pokazalo se da nije, naprotiv. Mugoša je trenutno najbolji igrač i strelac Inčona, jedan od najboljih stranaca u Južnoj Koreji, ljubimac je navijača, a da je u top formi potvrdio je u dresu sa državnim grbom Crne Gore jer je na gotovo svim utakmicama bio centralna figura.

Tačno je da su iza Crne Gore ostale turbulente i teške kvalifikacije za šampionat Evrope ali je isto tako činjenica da je Mugoša bio svetla tačka u periodu u kojem je državni tim bio suočen sa problemima.

"Stigao sam iz Južne Koreje u Crnu Goru pre nešto više od dvadeset dana jer je trebalo da odigramo prijateljske utakmice sa selekcijama Letonije u Luksemburga, da krenemo sa novom pričom kada je reprezentacija u pitanju. Radovao sam se okupljanju kao i svi iz reprezentacije, jer su stvari krenule na bolje. Momci koji su zbog povrede propustili gotovo kompletne kvalifikacije za šampionat Evrope uspeli su da se oporave i vrate na teren, a momci koji su imali manju minutažu i ulogu u timovima čije su boje branili, postali su značajne karike. Sve je nagoveštavalo jedan lep start potpuno druge priče u odnosu na onu koja je ostala iza nas", naglasio je za Sport Klub Stefan Mugoša i nastavio:

"U međuvremenu, koronavirus je uzeo maha, zaustavljena su sva sportska takmičenja, zatvorene granice, uvedene su neophodne i nužne vanredne mere. U takvoj situaciji, svi moramo da budemo odgovorni i disciplinovani jer sa druge strane terena imamo nevidljivog, a strahovito opasnog rivala, koji uzima živote širom planete. Izolacija je trenutno način na koji pomažemo sebi, ali pre svega svima oko sebe. Ostanite kod kuće, budite odgovorni i disciplinovani, kako bi se život što pre vratio u normalu, kako bi ponovo mogli da pričamo o fudbalu, a ne o globalnoj zdravstvenoj epidemiji".

Mugoša se kao i gotovo svi sportisti maksimalno pridržava preporuka Instituta za javno zdravlje, a primer sportista bi morali da prate i ostali građani svih država sveta, jer sportisti koji imaju izuzetno jak imunosistem, nisu najugroženija grupa građana.

"Mislim da je nepotrebno trošiti reči o tome koliko bismo voleli da smo sada na sportskim borilištima, da se bavimo onim što najviše volimo. Međutim, stanje širom planete je takvo da samo izolacijom, disciplinom i strpljenjem možemo da vratimo život u normalu. Kada se to desi biće vremena za mnogo lepše priče. Verujem da će medicina uskoro izvojevati pobedu na virisom, kao što verujem da će ljubitelji fudbala u Crnoj Gori imati mnogo više razloga za zadovoljstvo u periodu koji sledi, kada su izdanja reprezentacije u pitanju", naglasio je Mugoša i dodao:

"Čim se stvore uslovi, vraćam se u Južnu Koreju. Imam ugovor sa Inčon junajtedom na još dve godine, sjajno se osećam u klubu, pružam dobre partije, a kada je nešto dobro, onda to ne treba menjati".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

K1: Mugoša za opstanak, Damjanović u plej-ofu

K1: Mugoša za opstanak, Damjanović u plej-ofu

K1: Mugoša za opstanak, Damjanović u plej-ofu

Posle 22. odigrana kola, šampionat Južne Koreje se nastavlja u dve mini lige, jedna je za titulu, a druga za opstanak. Deagu, Dejana Damjanovića koji je do sada postigao osam golova, zauzeo je peto mesto, pa će u nastavku šampionata odigrati još pet utakmica u mini ligi za titulu.

Damjanović stigao Mugošu, Deagu i Inčon pobedili

Damjanović stigao Mugošu, Deagu i Inčon pobedili

Damjanović stigao Mugošu, Deagu i Inčon pobedili

Dejan Damjanović i Stefan Mugoša imali su mnogo razloga za zadovoljstvo posle mečeva u šampionatu Južne Koreje. Deagu i Inčon su izvojevali pobede, Damjanović je postigao dva gola, pa je sada kao i Mugoša na koti osam.

Damjanović i Mugoša uzeli po bod u Južnoj Koreji

Damjanović i Mugoša uzeli po bod u Južnoj Koreji

Damjanović i Mugoša uzeli po bod u Južnoj Koreji

Dejan Damjanović i Stefan Mugoša nisu uspeli da nastave golgeterski niz u šampionatu Južne Koreje, ali su osvojili po jedan bod, kojim mogu da budu zadovoljni.

Inčon pobedio – Mugoša postigao tri gola

Inčon pobedio – Mugoša postigao tri gola

Inčon pobedio – Mugoša postigao tri gola

Stefan Mugoša nije mogao da se priključi reprezentaciji Crne Gore za mečeve sa Kiprom i Luksemburgom.
Loading...