Getty Images / Christopher Lee

Fudbal

30.04.2020 | 16.35 > 16:37

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Andrija Dragojević, golman Pjunika iz Jerevena, vratio se na teren i počeo sa treninzima u grupama jer su nadležne institucije u Jermeniji zauzele stav da su se stvorili uslovi za kolektivne treninge.

Privatna arhiva

S druge strane, čelnici Saveza nisu doneli odluku o tome da li će šampionat biti nastavljen ili ne. Krajnji rok je na osnovu dopisa koji je prosledila UEFA 25. maj. Što se Pjunika tiče, imao je čudnu sezonu do trenutka prekida.

Igrao je sjajno u Evropi, a zaustavljen je na poslednjem koraku na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, Vulverhempton je bio nepremostiva prepreka. Ogroman napor u Evropi, odrazio se na učinak u domaćem šamionatu, pa je Pjunik koji je prošle godine ostao bez titule u samoj završnici, u trenutku prekida šampionata bio na sedmom mestu.

Usledila je borba sa koronavirusom, a Andrija Dragojević je odlučio da sa verenicom period samoizolacije provede u Jermeniji, kako ne bi ugrožavao ni sebe, ni porodicu, ni okruženje, putovanjem od Jerevena do Crne Gore.

Momak koji je tokom karijere branio boje OFK Beograda, Mladenovca, Lovćena, Veleža, Karmiotisa, Grblja, Ararata, protekle dve sezone je u Pjuniku, standardan je na golu evropski priznate ekipe, pa je poziv u reprezentaciju Crne Gore bio logičan sled događaja.

„U trenutku kada je prekinut šampionat Jermenije bilo smo daleko od pozicije koju smo želeli i očekivali posle sjajnih partija u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali smo se nadali da možemo do mesta u Evropi. Istovremeno, očekivao sam poziv u državni tim i prijateljske utakmice protiv Letonije i Luksemburga. Umesto svega navedenog, usledila je samoizolacija i borba protiv koronavirusa. Većina igrača, uklučujući i mene je ostala u Jerevenu, a tek pre nekoliko dana smo dobili zeleno svetlo da se vratimo na teren i radimo u grupama, kako ne bi prouzrokovali pogoršanje, trenutno povoljne situacije kada je borba protiv virusa u pitanju“, naglasio je Andrija Dragojević za Sport Klub i nastavio:

„Čekamo odluku Saveza, videćemo da li će šampionat biti nastavljen ili ne, a kakva će biti odluka, zaista je teško proceniti. Sada sam fokusiran na treninge, nastojim da dostignem željeni nivo forme, a nadam se da će život na globalnom nivou, uskoro biti vraćen u normalne tokove. To je osnovni uslov da se svi vratimo na teren bez bojazni, da ponovo krenu evropska i reprezentativna takmičenja“.

Andrija Dragojević će sigurno biti na spisku državnog tima kada za to dođe vreme. Momak koji je ugovorom vezan za Pjunik do decembra meseca, ostavlja mogućnost da ostane u Jermeniji, ali ne isključuje mogućnost prelaska u fudbalski zvučniju sredinu i klub. U svakom slučaju, odlučan je u nameri da se bori za mesto u državnom timu, da pomogne u ispisivanju lepših stranica kada je reprezentacija u pitanju.

„Sada je priroritet da se ostvari pobeda protiv virusa na globalnom niovu. U većini država širom planete situacija je sve bolja, ali nema mesta za opuštanje. Videli smo svi sa kakvim smo rivalom morali da se borimo i još uvek se borimo. Kada sve bude vraćeno u normalne tokove, a verujem da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti, nastaviću da se borim za mesto u državnom timu, sa nadom da će uskoro doći do okupljanja, utakmice i stvaranje dobre atmosfera za kvalifikacije koje nas očekuju naredne sezone. Naravno u pitanju su kvalifikacije za Mundijal, a dueli u Ligi nacija, kao i partije u klubovima će biti idealne prilike da se nametnemo stručnom štabu“, poručio je Dragojević i dodao:

„Iskreno, iz dubine duše se nadam da se uskoro biti moguća okupljanja reprezentacija, jer će to biti znak da je virus zaustavljen, da se život vratio u normalne tokove“.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, pre nešto više od mesec dana je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, nedavno je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Golman reprezentacije Crne Gore, Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom i spreman je za novi izazov.
Loading...