Getty Images / Christopher Lee

Fudbal

05.08.2020 | 16.46 > 16:49

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Golman reprezentacije Crne Gore, Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom i spreman je za novi izazov.

Privatna arhiva

Pjunik iz Jerevena koji je 14 puta bio šampiona Jermenije, protekle dve sezone je bio konkurentan u borbi za titulu, iamo ja zapažene rezultate na evropskoj sceni, pa je plan Andrije Dragojevića bio da nastavi saradnju sa klubom u kojem je imao važeći ugovor.

Međutim, usled koronavirusa i ekonomskih problema, čelnici Pjunika su doneli odluku da se u sezoni koja sledi oslone na mlađe snage, na igrače koji nemaju veliku tržišnu vrednost, pa je sa Dragojevićem dogovoren sporazumni raskid saradnje, uz usmeni dogovor da Dragojević može da se vrati u Pjunik kada god poželi.

Proveo sam dve predivne godine u Pjuniku. Imao sam čast da budem kapiten ekipe, imao sam sjajan odnos sa navijačima, čelnicima kluba, stručnim štabom. Ne bih želeo da zvučim neskromno, ali zaista sam napravio jako dobru sliku u Jermeniji, te otvorio vrata za mnoge igrače iz regiona i Crne Gore“, naglasio je Andrija Dragojević za Sport Klub i nastavio:

Čelnici kluba su doneli odluku da suočeni sa ekonomskom krizom smanje budžet, oslone se na momke iz sopstvenog pogona, dogovorili smo se da se raziđemo više nego korektno. Iskreno, nije mi lako pao odlazak iz Pjunika, ne isključujem mogućnost da je jednog dana vratim u klub u kome sam stigao do državnog tima, ali sada je definitivno vreme za novi izazov u karijeri“.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Andrija Dragojević je nastavio sa izlaganjem:

Nikada se nisam bavio spekulacijama, niti marketiniškim trikovima. Ponude postoje, ali za sada ne bih pričao o njima, dok ne dođe do konkretizacije u razgovorima. Čim se to dogodi, odmah ću javiti gde nastavljam karijeru“.

U međuvremenu, Andriju Dragaojevića u periodu koji sledi očekuju i obaveze u državnom timu. Reprezentaciju Crne Gore u septembru, oktobru i novembru očekuju utakmice C divizije Lige nacija, a rivali na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman u viši rang takmičenja biće Kipar, Luksemburg i Azerbejdžan.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, pre nešto više od mesec dana je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, nedavno je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Andrija Dragojević, golman Pjunika iz Jerevena, vratio se na teren i počeo sa treninzima u grupama jer su nadležne institucije u Jermeniji zauzele stav da su se stvorili uslovi za kolektivne treninge.

LE: Škupi ispustio pobedu, poraz Makedonije u Jermeniji

LE: Škupi ispustio pobedu, poraz Makedonije u Jermeniji

LE: Škupi ispustio pobedu, poraz Makedonije u Jermeniji

Fudbaleri makedonskog Škupija odigrali su nerešeno u prvom meču prvog kola kvalifikacija protiv Pjunika iz Jerevana. Meč u Jerevanu završen je rezultatom 3:3. U drugom jermensko-makedonskom okršaju slavio je Alaškert 3:1 protiv Makedonije.
Loading...