Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

23.09.2020 | 15.25 > 15:26

Dragojević za SK: Radujem se novom izazovu

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, pre nešto više od mesec dana je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Privatna arhiva

Potencijalni reprezentativac Crne Gore je stavio paraf na ugovor sa ekipom Alaškerta, koji je nedavno eliminisana u kvalifikacijama za Ligu Evrope od makedonske Renove.

Pjunik iz Jerevena koji je 14 puta bio šampiona Jermenije, protekle dve sezone je bio konkurentan u borbi za titulu, iamo ja zapažene rezultate na evropskoj sceni, pa je plan Andrije Dragojevića bio da nastavi saradnju sa klubom u kojem je imao važeći ugovor.

Međutim, usled koronavirusa i ekonomskih problema, čelnici Pjunika su doneli odluku da se u sezoni koja sledi oslone na mlađe snage, na igrače koji nemaju veliku tržišnu vrednost, pa je sa Dragojevićem dogovoren sporazumni raskid saradnje, uz usmeni dogovor da Dragojević može da se vrati u Pjunik kada god poželi.

Alaškert je tri puta bio šampion Jermenije, a osvojio je i jedan trofej u Kupu. Novi klub Andrije Dragojevića je poslednji put bio na tronu u sezoni 2017/2018, a u protekle dve sezone dominira ekipa Ararata.

U šampionatu Jermenije su odigrana tri kola. Alaškert je ostvario pobedu, remi i poraz, dok je Ararat uz dva remija doživeo i jedan poraz. Trenutno lidersku poziciju drži ekipa Vana koja je ostvarila maksimalan učinak. Naredni meč Alaškert igra 24. septembra u gostima, protiv lidera na tabeli, ekipe Vana, ali je gotovo izvesno da u sastavu tima neće biti Dragojevića koji je u utorak stigao u Jermeniju.

"Turbulentan i prilično stresan period je ostao iza mene, tako da se od srca radujem novom izazovu koji me očekuje u ekipi Alaškerta. Konačno mogu da se posvetim onome što najviše volim. Jedva čekam da ponovo izađem na teren i pomognem novom timu u ostvarivanju velikih ambicija. Alaškert je u prethodnih pet godina, tri puta bio šampion, jednom je osvojio Kup, a u periodu koji sledi, cilj je da se upusti u borbu za trofeje u Jermeniji i naravno mesto na evropskoj sceni", naglasio je Andrija Dragojević za Sport Klub i nastavio:

"U trenutku kada sam se sporazumno razišao sa Pjunikom, bilo je gotovo sve dogovoreno da karijeru nastavim u ruskom Jeniseju, zajedno sa trenerom Aleksandrom Tarhmanovim. Međutim, usledili su problemi sa virusom, granicama, administracijom, pa do transfera nije došlo. Kasnije su stizale ponude sa Kipra iz Norveške, Gruzije, neke su bile primamljive neke ne. Na kraju, usledio je poziv predsednika Alaškerta, dogovor je postignut munjevito. Potpisao sam ugovor do kraja sezone uz dogovor da sam slobodan da napustim klub ukoliko stigne bolja ponuda iz inostranstva".

U periodu od kako je napustio Pjunik, pa do dolaska u Alaškert, Dragojević je nastojao i uspeo da održi visok nivo fizičke spreme.

"Fizički sam spreman, ali mi treba malo vremena da se aklimatizujem, upoznam sa novim saigračima, te zauzmem mesto u timu. Realno je da se to desi odmah posle drugog prozora Lige nacija. U međuvremenu, iz Jermenije sam stigao u Beograd gde sam trenirao sa ekipom Čukaričkog. U Crnoj Gori sam radio induvidalno sa trenerom Vladom Krunićem, ali mi nedostaje rad sa ekipom i utakmice", naglasio je Dragojević i nastavio:

"Poziv predsednika Alaškerta je stigao posle prilično lošeg starta sezone. Svi u klubu su doživeli veliki šok posle elimininacije od makedonske Renove u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Usledilo je dosta promena u sastavu tima, to se odrazilo i na rezultate u šampionatu, a iskreno prija mi što čelnici Alaškerta veruju da sam ja jedan od igrača koji može da pokrene ekipu ka ostvarivanju prethodno spomenutih ciljeva, a to je borba za oba trofeja u Jermeniji i ponovni plasman na evropsku scenu".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević pojačao Alaškert

Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, nedavno je sporazumno raskinuo ugovor timom iz Jerevena, ali ostaje u Jermeniji.

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Dragojević napustio Pjunik, sledi novi izazov

Golman reprezentacije Crne Gore, Andrija Dragojević, kapiten Pjunika iz Jermenije, jedan od ljubimaca navijača ovoga kluba u protekle dve godine, sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom i spreman je za novi izazov.

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Dragojević: Nadam se skorom okupljanju

Andrija Dragojević, golman Pjunika iz Jerevena, vratio se na teren i počeo sa treninzima u grupama jer su nadležne institucije u Jermeniji zauzele stav da su se stvorili uslovi za kolektivne treninge.
Loading...