Liverpul četvrti, Arsenal bez LŠ prvi put od 1998!

Fudbal - video 21. maj 201718:02 > 18:04
Jan Kruger/Getty Images

Fudbaleri Liverpula pobedili su Midlzbro sa 3:0 u poslednjem kolu Premijer lige i na taj način su obezbedili četvrto mesto koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

To je ujedno bila i jedina dilema pred poslednje kolo, jer je Arsenal vrebao šansu iz drugog plana. Tim Arsena Vengera pobedio je Everton sa 3:1, ali završava na petom mestu na tabeli sa 75 bodova, jednim manje od Liverpula.

Ekipa Jirgena Klopa nije ispustila priliko da osvoji četvrto mesto i verovatno se vrati u Ligu šampiona, prvi put od 2015. godine.

Mrežu Midlzbroa načeo je Vajnaldum koji je u 45. minutu bio strelac nakon asistencije Firmina, a u nastavku meča domaćinu je bilo mnogo lakše, pa su Kutinjo u 51. i Lalana u 56. minutu overili trijumf.

Ekipa Midlzbroa završava sezonu sa 28 bodova na pretposlednjem mestu i igraće Čempionšip naredne sezone.

Ekipa Arsenala prvi put od 1998. godine neće igrati Ligu šampiona, iako je u poslednjem kolu pobedila Everton sa 3:1. Beljerin je pogodio u osmom minutu, ali je delovalo da će domaćin teško do pobede kada je Košelni isključen već u 14. minutu.

Ipak, Sančes je povećao na 2:0 u 27. minutu, da bi Romelu Lukaku u 58. smanjio sa penala. Do kraja meča Aron Remzi je u nadoknadi overio pirovu pobedu Arsenala.

Čelsi je šampionsku titulu proslavio u stilu pobedom protiv Sanderlenda rezultatom 5:1. Mankiljo je doveo goste do vođstva u trećem minutu, ali u nastavku su Vilijan, Azar, Pedro i dva puta Batšuai napunili mrežu gostiju do vrha.

Čelsi je završio sa rekordnih 30 pobeda i 93 boda, sedam više od drugoplasiranog Totenhema koji je u poslednjem kolu takođe bio ubedljiv – 7:1 protiv Hala. Kejn je ostigao tri, a po jedan gol dali su Ali, Vanijama, Dejvis i Aldervejled.

Turbulentnu sezonu pobedom je okončao Mančester junajted koji je bio bolji od Kristal Palasa sa 2:0 golovima mladog Heropa i Pola Pogbe. Klub sa Old Traforda je šesti, ali je već osvojio dva trofeja, a ukoliko osvoji i Ligu Evrope igraće Ligu šampiona naredne sezone.

Ubedljivom pobedom sezonu je završio i Mančester siti koji je pobedio Votford sa 5:0 uz dva gola Aguera. Siti je na kraju treći sa 78 bodova i obezbedio je direktan plasman u Ligu šampiona.

Direktno u Ligu šampiona idu Čelsi, Totenhem i Siti, Liverpul će u kvalifikacije, a u Ligu Evrope će Arsenal i Everton, dok Junajtedu sezona zavisi od ishoda finala Lige Evrope.

Pogledajte REZULTATE i TABELU.