Užas za Čelsi: Zabrana dovođenja igrača do leta 2020!

Fudbal - video 22. feb 201910:51 > 10:52
Marc Atkins/Getty Images

Fudbalski klub Čelsi kažnjen je zabranom dovođenja fudbalera u naredna dva prelazna roka zbog kršenja FIFA pravila o kupovini maloletnih igrača!

To znači da Plavci neće moći da računaju na pojačanja do leta 2020. godine! Klub sa Stamford Bridža će, u međuvremenu, moći da kupuje nove igrače, ali oni neće biti registrovani do isteka kazne.

Pored te zabrane, Čelsi mora da plati i 600.000 švajcarskih franaka, a nešto manji iznos dužna je i Fudbalska asocijacija Engleske (510.000), zbog registracije spornih transfera. 

Najveći problem predstavio je transfer Bertranda Traorea iz Oksera 2013. godine.

Klub je pravila FIFA prekršio u 29 slučajeva, a suspenzija je bila posledica višegodišnje istrage od strane naših organa. Čelsi će moći da prodaje igrače, ali ne i da registruje nove. Ova zabrana ne važi za ženski i futsal tim. Engelski klub ima tri dana da uloži žalbu na ovakvu odluku„, navodi se u zvaničnom saopštenju krovne organizacije.

Podsetimo, slične odluke FIFA je već donosila u slučajevima Reala, Atletiko Madrida i Barselone.

Posle ovakvog sleda događaja ostaje da se vidi kako će londonski klub reagovati u narednom periodu i kako će ekipa izgledati sledeće sezone.

Ako uzmemo u obzir da je odlazak Edena Azara na leto gotovo izvesna stvar, te da nekolicina fudbalera ne skriva nezadovoljstvo trenutnim stanjem, može se zaključiti da su pred Plavcima izuzetno teški dani.

Loše vesti stigle su samo dva dana pred finale Liga Kupa, u kojem će tim Mauricija Sarija imati priliku da se bori za prvi trofej u sezoni.

Da bi do toga došao mora da pobedi Mančester Siti, a duel je na programu u nedelju od 17.30 časova na Vembliju.