Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Fudbal

26.02.2020 | 13.10

Mančester Siti podneo žalbu Sudu za arbitražu u sportu

U ovoj vesti

Manchester City

Mančester Siti je podneo službenu žalbu Arbitražnom sudu za sport (CAS), protiv dvogodišnje zabrane evropskih takmičenja, a iz Suda poručuju da nije moguće navesti kada će stvar biti rešena.

Manchester City fans

Getty Images/Alex Livesey

Sitiju je 14. februara uručena zabrana i novčana kazna od 24,9 miliona funti zbog „ozbiljnih kršenja” UEFA finansijskog fer-pleja i pravila o licenciranju klubova, nakon što ga je Sudsko veće klupskog tela za finansijsku kontrolu (CFCB) proglasilo krivim.

U saopštenju, UEFA je obavestila Siti da su „precenili prihode od sponzora na svojim računima i u informacijama koje se mogu dobiti od UEFA između 2012. i 2016. godine.

Klub je takođe proglašen krivim za neuspeh u saradnji u istrazi od strane CFCB, a biće mu zabranjeno učešće u Evropi u sezonama 2020/21 i 2021/22.

Klub je odmah dao jasne namere da želi da ospori tu presudu, rekavši tada u izjavi da su razočarani, ali ne i iznenađeni presudom, uz obrazloženje da je postupak izveden bez dovoljno dokaza.

U svom prvom proširenom odgovoru na zabranu, izvršni direktor Sitija Feran Sorijano opisao je navode kao lažne, dodajući da će klub učiniti sve što može kako bi se to i dokazalo.

U izjavi u sredu, CAS je samo konstatovao da je upisao žalbu, koju je fudbalski klub Mančester Siti podneo protiv UEFA:

Žalba je usmerena protiv odluke Sudskog veća finansijskog tela za kontrolu UEFA od 14. februara, u kojem se smatra da je Mančester Siti kršio klupske propise UEFA o licenciranju i finansijskom fer-pleju i sankcionisan isključenjem iz Evrope u sledeće dve sezone, za koje bi se klub kvalifikovao, uz novčanu kaznu od 30 miliona evra.”

Generalno gledano, procedura arbitražnih žalbi CAS uključuje razmenu pismenih podnesaka između strana, dok se sazove veće sudija CAS. Jednom, kad se veće formalno konstituiše, doneće se proceduralna uputstva, uključujući između ostalog i poštovanje u pogledu održavanja rasprave. Nakon saslušanja, veće raspravlja, a zatim i donosi odluku u obliku arbitražne presude. U ovom trenutku nije moguće odrediti kada će se izdati konačna odluka po ovom pitanju”.

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

John

Vreme je da budu kaznjeni godinama rade isto ,oni PSG ,Real M moraju da snose odgovornost

Odgovori 1 1

Aco

Ljudi režem glavu ako taj siti bude kažnjen sjeti te me se nijedan bogati tim neće toliko dugo bez evrope

Odgovori 0 0

Matt le Tissier

Jedina važna informacija je upravo ona koju nam ovaj članak ne otkriva. Da li će ova žalba da odloži kaznu Sitija i omogućiti im da i sledeće godine igraju LŠ. Ukoliko se to ne desi, Siti će imati ogroman problem sledeće godine.

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

Novaković i Živković o prvom Evropskom prvenstvu 1960.

Novaković i Živković o prvom Evropskom prvenstvu 1960.

Novaković i Živković o prvom Evropskom prvenstvu 1960.

Novinari Sport Kluba Vladimir Novaković i Vladimir Živković podsetili su se prvog Evropskog prvenstva 1960. Kako je sve počelo i kako su FNRJ i SSSR stigli do finala Kupa nacija 1960.

Siti ponovo želi Stefana Savića

Siti ponovo želi Stefana Savića

Siti ponovo želi Stefana Savića

Reprezentativci Crne Gore mogli bi da budu u centru pažnje tokom letnjeg prelaznog roka, iako je trenutno fudbal u stanju mirovanja, a većina klubova smanjuje plate igračima.

Pravi potez: Henderson okupio sve kapitene

Autor

Pravi potez: Henderson okupio sve kapitene

Pravi potez: Henderson okupio sve kapitene

U vreme dok su čelnici klubova imai sastanak sa vodećim ljudima Premijer lige, kapiten Liverpula predvodio je ostale kapitene u internom dogovoru o načinu kako da se pomogne ugroženima pandemijom koronavirusa.

PL klasici: Epski finiš mančesterskog derbija 2009.

PL klasici: Epski finiš mančesterskog derbija 2009.

PL klasici: Epski finiš mančesterskog derbija 2009.

Vraćamo se više od deset godina unazad i podsećamo se legendarnog mančesterskog derbija igranog na Old Trafordu, kada je Majkl Oven golom u šestom minutu nadoknade doneo pobedu Junajtedu protiv Sitija od 4:3.
Loading...