Paolo Bruno, Getty Images Sport

Fudbal

19.03.2020 | 19.57 > 20:00

UEFA potvrdila odluke i "otključala" arhivu

Autor

Evropska fudbalska unija donela je u utorak odluku o odlaganju Evropskog prvenstva za godinu dana i o otkazivanju martovskih reprezentativnih mečeva za jun mesec.

UEFA EURO 2020

Dan Istitene/Getty Images

UEFA je u četvrtak na svom sajtu objavila saopštenje u kome su odluke usvojene u utorak potvrđene i pojašnjene.

Saopštenje UEFA prenosimo u celosti:

"Poštovani navijači,

Kako je i objavljeno, UEFA EURO 2020 je odložen zbog rizika koji stvara panedemija koronavirusa. Iako smo razočarani ovom vešću kao i mnogi od vas, doneli smo ovavu odluku da bismo zaštitili zdravlje svih u fudbalu. UEFA EURO 2020 je trabalo da se odigra u 12 gradova Evrope od 12. juna do 12. jula 2020. Odigravanje turnira ove godine bi hiljade navijača dovelo u rizik od zaraze i dodatno bi nepotrebno opteretilo državne javne službe država uključenih u oganizaciju utakmica.

Novi termin koji je predložen je od 11. juna do 11. jula 2021. godine, a to bi trebalo da pomogne završetku nacionalnih takmičenja ove sezone koja su trenutno na pauzi zbog situacije koju je izazvao koronavirus.

UEFA želi da oni koji su kupili ulaznice, kao i korisnici paketa usluga, znaju da će im, ako ne budu mogli da prisustvuju turniru 2021, nominalna vrednost ulaznica i paketa biti u potpunosti refundirana. U toku narednih mesec dana dalje informacije o postupku refundacije će biti javljene postojećim kupcima ulaznica putem elektronske pošte i na veb stranici euro2020.com/tickets.

U međuvremenu, sva naša takmičenja i utakmice (uključujući i prijateljske utakmice) za klubove i nacionalne reprezentacije (žene i muškarci) su obustavljena do daljeg. Baraži za UEFA EURO 2020 i međunarodne prijateljske utakmice, prvobitno zakazane za kraj marta, igraće se u terminu predviđenom za međunarodne susrete početkom juna, a u zavisnosti od situacije.

Nastavićemo da vam dostavljamo najnovije informacije na našoj veb stranici UEFA.com, gde ćemo špkušati i da odgovorimo na vaša pitanja, čim relevantne informacije budu dostupne. Za sve važne informacije, možete očekivati da ćemo vas kontaktirati putem elektronske pošte.

A da biste se zabavili tokom ove nepredviđene pauze od fudbala, ceo program arhiva i novi sadržaj biće na UEFA.tv.

Vodite računa o sebi,

Vaš UEFA tim".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Čeferin: Ko prekine prvenstvo, ne ide u Evropu

Čeferin: Ko prekine prvenstvo, ne ide u Evropu

Čeferin: Ko prekine prvenstvo, ne ide u Evropu

Čelnici Evropske fudbalske federacije (UEFA), na čelu sa predsednikom Aleksanderom Čeferinom, odlučni su u nameri da se aktuelna sezona, koja je u gotovo svim evropskim zemljama prekinuta sredinom prošlog meseca zbog pandemije koronavirusa, završi, pa makar se igralo tokom jula i avgusta.

Savo ga 'oteo', pocepao 70.000€, pomogao Srbiji i CZ

Savo ga 'oteo', pocepao 70.000€, pomogao Srbiji i CZ

Savo ga 'oteo', pocepao 70.000€, pomogao Srbiji i CZ

Radio je u brojnim klubovima, uvek je važio za čoveka sa stavom, a to u srpskim klubovima, kako kaže, ne prolazi.

UEFA neće biti striktna vezano za FFP

UEFA neće biti striktna vezano za FFP

UEFA neće biti striktna vezano za FFP

Pored odlaganja mečeva evrokupova, kao i baraža za EURO, evropska kuća fudbala donela je odluku da u narednoj sezoni ne bude striktna kada je poštovanje Finansijskog fer pleja u pitanju.

Kraj je... Top 15 do 3. avgusta, ostalima manje vremena

Kraj je... Top 15 do 3. avgusta, ostalima manje vremena

Kraj je... Top 15 do 3. avgusta, ostalima manje vremena

Evropska fudbalska unija, u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih Saveza, odlučila je u sredu da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope pomeri do daljeg zbog pandemije koronavirusa, ali i odredila datume do kada treba da se završe državna prvenstva.
Loading...