Tadić o promašenom penalu: Kriva je veštačka podloga

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Srbija je u Ligi nacija startovala minimalnom pobedom nad Litvanijom, a strelac jedinog gola i to sa bele tačke bio je Dušan Tadić, koji je prethodno promašio jedan penal.

Fudbaler Ajaksa je pokušao da objasni šta se desilo kada je promašio…

„Zapeo sam za veštačku travu. Hteo sam malo više da podignem loptu i da gađam po sredini, ali sam zapeo za podlogu“, rekao je Tadić, a potom prokomentarisao dešavanja na utakmici…

„Promašeni penal, stative, prečke, šta je sve bilo, ne znam ni ja… Sve što smo promašili je unelo paniku u nas, bez potrebe smo im dali šansu i to ne treba da se dešava, ovo je odlična lekcija. Biće lakše protiv Rumuna, nije nam ni podloga išla u prilog, malo je nezgodno na veštačkoj travi. Ipak, mi smo profesionalci, moramo da se prilagodimo na sve uslove. Mogli smo da postignemo golove u prvom, i u drugom smo imali neke šanse. Pali smo posle promašenog penala, uhvatili su nas par puta, dešavale su nam se greške i oni su to osetili. Moramo da analiziramo situacije, da vidimo u čemu je bio problem. Ne sme da nam se događa ovo protiv ozbiljnijih ekipa. Hvatali su nas na kontre nakon kornera“.

Sledeću utakmicu Srbija igra u ponedeljak od 20.45 časova protiv Rumunije na stadionu Partizana.