Crna Gora u najjačem sastavu dočekuje Srbiju

Getty images/David Ramos

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve Lige Nacija protiv Srbije i Litvanije.

Giuseppe Bellini, Getty Images Sport

Tumbaković računa na 27 igrača, a među pozvanima je i napadač Monaka Stevan Jovetić koji je propusti prve dve utakmice u novoformiranom takmičenju.

Za ovu utakmicu, kao i sve prethodne tokom poslednje dve i po godine, na spisku je grupa igrača koja za koju se može reći da čini čvrsto jezgro reprezentacije“, rekao je Tumbaković, a objavljeno je na sajtu FS Crne Gore i nastavio:

Vrlo su interesantni parovi u trećem i četvrtom kolu, nešto će se definisati nakon tih utakmica, ali sitacija neće biti definitivno rešena.

Crna Gora će dočekati selekciju Srbije 11. oktobra u Podgorici, a tri dana kasnije gostuje Litvaniji.

Isključivo sportski razlozi učiniće da u utakmicu sa Srbijom uđemo maksimalno motivisani, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Nakon toga, pokušaćemo da na gostovanju u Litvaniji ponovimo uspeh ostvaren u prvom duelu sa tom reprezentacijom,“ napomenuo je Tumbaković.

Spisak Crne Gore

Golmani: Danijel Petković (Lorijen), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd)

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Pahtakor), Adam Marušić (Lacio), Filip Stojković (Crvena zvezda), Emrah Klimenta (Sakramento), Boris Kopitović (Čukarički), Risto Radunović (Astra)

Vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante), Marko Vešović (Legija Varšava), Vladimir Jovović (Jablonec), Aleksandar Šćekić (Partizan), Marko Janković (Partizan), Mirko Ivanić (BATE Borisov), Nebojša Kosović (Partizan), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren), Darko Zorić (Čukarički), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički), Deni Hočko (Famalikao)

Napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja), Stevan Jovetić (Monako), Stefan Mugoša (Inčon junajted) i Luka Đorđević (Arsenal Tula).