Stojković: Sudija nije morao da svira penal

Printcsrean

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Crne Gore u Podgorici 2:0. Igrači Sokolova Filip Stojković i Marko Janković nezadovoljni su načinom na koji su startovali i igrom koju su pružili u prvom poluvremenu.

Loše smo ušli u utakmicu. To je na kraju rezultiralo ne toliko boljom igrom Srbije, koliko rezultatom. Čestitam Srbiji na pobedi, mi idemo dalje„, istakao je Stojković.

Upitan da li je su strah i tenzija uticali na loš start, 25-godišnjak je kazao:

„Nije to bio strah, ne bih to tako mogao da nazovem. Pre nedostatak koncentracije, ali kao što je rekao selektor, idemo dalje„.

Desni bek je napravio faul koji je u 17. minutu Srbiji doneo penal, a potom i vođstvo od 1:0.

Sudija je mogao da svira, mogao je da ne svira, ali je izabrao da svira„, zaključio je Stojković.

Desno krilo crnogorske ekipe Marko Janković nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu.

Još su glave vruće, tako da nemam najbolje objašnjenje. Ono što mogu da kažem je da u prvom poluvremenu nismo bili na svom nivou, to je moglo i moralo mnogo bolje. Šta je tu je. Ne bih da dajem opravdanja da nije bilo nekih jako bitnih fudbalera za nas i da je mnogo nas koji smo igrali bilo rovito. Šta je tu je, idemo u Litvaniju da se borimo za tri boda koja nam mnogo znače„, istakao je Janković i dodao:

Srbija, Rumuni i mi su tri ekipe koje se bore za čelo tabele i tako će biti do samog kraja. Kao što sam rekao, idemo sada da damo sve od sebe, da skupimo snagu da uzmemo tri boda i da se u trećem kolu borimo do kraja„.

Partizanov 23-godišnji vezista zadovoljan je atmosferom na stadionu.

Očekivao sam. Moram da pohvalim sve navijače jer nije bilo, koliko znam, nikakvih incidenata. Nije bilo zvižduka kada je bila srpska himna. Nema ni potrebe da ih bude, ali to se dešavalo u prethodnom periodu, tako da sve pohvale navijačima na fer navijanju, a i Srbiji na fer igri„, zaključio je Janković.

Crna Gora će priliku da dođe do tri boda imati u nedelju od 20.45, kada će se sastati sa Litvanijom.