Mažić na centru u Parizu, Srbiji i Rumuniji sudi Blom

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić će deliti pravdu na meču Grupe 1 Liga A Lige nacija između Francuske i Nemačke, dok će na utakmici između Rumunije i Srbije u Ligi C glavni arbitar biti Holanđanin Kevin Blom.

Uz Milorada Mažića na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju 16. oktobra će biti i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dodatne pomoćne sudije Danilo Grujić i Igor Stojiljković, kao i peti sudija Nemanja Petrović. 

Glavni arbitar na utakmici Rumunija – Srbija u nedelju u Bukureštu (SK1 – 15,00) biće 44-godišnji Holanđanin Kevin Blom. 

Holanđanin je pravdu Srbiji delio već 2012. na prijateljskom susretu protiv Kipra (0:0), a bio je i na centru na utakmicama Partizana, Vojvodine i Spartaka u kvalifikacijama za evrokupove. 

Crno-belima je sudio 2015. godine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue (1:1), još 2008. je bio sudija u porazu Vojvodine od Hapoel Tel Aviva (3:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok je Spartaku iz Subotice sudio nedavno u porazu u Beogradu od Brendbija (2:0).