LN: Česi bolji u bratskom duelu

Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

U 11. međusobnom okršaju Slovačke i Češke reprezentacija Češke došla je do šestog trijumfa na stadionu u Trnavi. Česi su slavili sa 2:1, a svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

Tokom prvih 45 minuta po jednu veliku šansu imala su oba tima. Za Slovačku je priliku propustio Hamšik posle kornera kada je probao petom ali je Vaclik odbranio njegov udarac.

Na drugoj strani su u jednom napadu problali Vidra čiji je šut odbranio Dubravka i Suček koji je nakon toga promašio prazan gol.

U 52. minutu Češka dolazi do prednost. Krmenčik se dobro zagradio u duelu sa Škrinijarom, prihvatio loptu i matirao Dubravku.

Slovaci su tada krenuli u ofanzivu, Česi su se bez potrebe potpuno povukli i 10 minuta kasnije Hamšik je izjednačio rezultat.

U 65. minutu Slovaci sumogli i do vođstva, ali je pomoćni arbitar zaustavio napad zbog navodnog ofsajda, ali se na usporenom snimku ipak videlo da je Mak bio u dozvoljenoj poziciji.

Pobedu Češkoj doneo je rezervista Patrik Šik u 76. minutu posle odličnog udarca glavom. Asistent za drugi gol bio je Dočkal.

Češka ima tri boda iz dve utakmice, Slovačka je poslednja bez bodova iz dva meča, a na prvom mestu u Grupi 1 Lige B nalazi se Ukrajina sa maksimalnih šest bodova i za tri dana ima priliku da pobedom protiv češke kod kuće obezbedi plasman u Ligu A.

Slovaci će za tri dana odigrati prijateljski meč protiv Švedske.