Čudo u Jerevanu za istoriju Gibraltara

Getty images/ Gonzalo Arroyo Moreno

Fudbalska reprezentacija Gibraltara ostvarila je prvu pobedu u takmičarskim mečevima u svojoj istoriji, pošto je u okviru Lige nacija nadigrala Jermeniju u Jerevanu sa 1:0.

Gibraltar je u UEFA primljen 2013. godine, tri godine kasnije je učlanjen i u FIFA, a u 22 takmičarska meča do sada nije ostvario nijednu pobedu. 

Istoriju Tima 54 (54. član UEFA) ispisao je Džozef Čipolina, koji je u Jerevanu mrežu domaćina zatresao sa penala u 50. minutu, dok je pre toga Mkojan u svom šesnaestercu oborio Lija Kaskijara. 

Do kraja utakmice briljirao je golman Gibraltara Kajl Goldvin, koji je odlično branio, dok je Jermenija i pored mnogo pokušaja ostala i bez boda. 

U Grupi 4 Lige D vodi Makedonija sa šest bodova, dok po tri imaju Lihtenštajn, Jermenija i Gibraltar. 

Gruzija je u Grupi 1 Lige D savladala na svom terenu Andoru sa 3:0, uz golove Valerija Vaka Kazaišvilija u 33. i 84. minutu, i Džabe Kankave u 90+5. minutu, pa je sa devet bodova ubedljivo prva. 

Letonija i Kazahstan su podelili bodove (1:1) u Rigi u drugom meču u Grupi 1 Lige D. Zainutdinov je u 16. minutu doveo goste u vođstvo, dok je izjednačenje Letoniji doneo Karasauskas. 

Iza Gruzije na tabeli sve tri reprezentacije imaju po dva boda.