Ruska pesma nadjačala Tursku u Sočiju

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je Tursku rezultatom 2:0, u meču 4. kola Grupe 2 Lige B Lige nacija.

Rusija je povela u 20. minutu kada je strelac bio Roman Nojštater. Prvo je korner izveo Roman Zobnin, lopta je došla do Georgija Džikije, koji je šutirao i pogodio stativu turskog gola. Lopta se odbila Nojštateru tačno na nogu koji ju je prosledio u praznu mrežu. 

Na 2:0 se čekalo do 78. minuta kada je mrežu gola Turske zatresao Denis Čerišev. Denis Golovin je prošao po desnom krilu, pošto mu je loptu od svog šesnaesterca poslao ruski golman Giljerme, da bi Čeriševa našao na nekih 13 metara, koji je iz prve levom nogom savladao Sinana Bolata. 

Na tabeli Grupe 2 vodi Rusija sa sedam bodova, Turska ima tri boda, a Švedska jedan bod. 

U terminu od 18,00 odigrana su i dva meča Grupe 3 Lige D Lige nacija, a oba su završena rezultatom 1:1. Azerbejdžan i Malta su u Bakuu igrali 1:1. Gost je poveo u 37. minutu preko Rouvena Muskata, na asistenciju Korbolana, dok je domaćin izjednačio u  53. minutu kada je precizan bio Araz Abdulajev. 

Farska Ostrva i reprezentacija takozvanog Kosova su u Toršavnu igrale 1:1. Gosti sa Balkana su poveli u 9. minutu preko Milota Rašice, dok je konačnih 1:1 Faranima doneo Rene Jensen. 

Reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova ima osam bodova na prvom mestu na tabeli, Azerbejdžan šest, Farska Ostrva četiri, a Malta dva.