Tumbaković: Pritisak je na leđima fudbalera Srbije

Giuseppe Bellini/Getty Images

Koga nema bez njega se mora i može. Na žalost ljubitelja fudbala u Crnoj Gori i selektora Ljubiše Tumbakovića, ova deviza, prati državni tim još od početka kvalifikacija za Mundijal.

I pored toga, Crna Gora je imala priliku da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, ali u mečevima odluke nije dobila Dansku i Poljsku. I sada ima priliku da osvoji prvo mesto u grupi sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom u C diviziji Lige nacija, ali mora da pobedi Srbiju u Beogradu i Rumuniju u Podgorici.

“Nadali smo se da ćemo imati kompletan sastav, ali ništa od toga. Iluzorno je trošiti reči koliko će nam nedostajati Savić, Jovetić, Stojković i Vukčević. Da ne bude zabune ne tražim, niti sam ikada tražio alibi. Nema predaje. Nismo se predavali ni do sada, zašto bi sada. Idemo u Beograd u sastavu koji je slabiji u odnosu na onaj u Podgorici kada smo poraženi, odnosno kada smo častili Srbiju pobedom. To ne znači da ćemo odigrati slabije. Naprotiv, mislim da će velika želja i glad za uspehom uz pozitvnu energiju koja krasi ovu generaciju uticati na to da budemo daleko bolji u meču koji sledi. Niko ne može da obeća pobedu, ali definitvno mogu da obećam da ćemo se boriti za nju”, naglasio je Ljubiša Tumbaković selektor Crne Gore i nastavio:

“Pritisak je na leđima fudbalera Srbije. Oni slove za favorite, od njih se očekuje da pobede oslabljenu Crnu Goru. S druge strane, oni znaju da to neće biti nimalo lako. Mi imamo sistem, imamo ekipu koja je kadra da nadoknadi izostanak asova koje sam već pomenuo. Pored toga, nemamo šta da izgubimo u meču koji sledi, a možemo mnogo, baš mnogo da dobijemo. To može da bude presudno”.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se 17. novembra sa početkom u 15 časova na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.