Jović: Zaslužio sam povratak u reprezentaciju

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Iako ga nije bilo na prethodnim okupljanjima "A" reprezentacije Srbije, selektor Mladen Krstajić je ovoga puta odlučio da uputi poziv Luki Joviću za utakmice sa Crnom Gorom i Litvanijom.

A kako i ne bi, mladi napadač je ove sezone u dresu Ajntrahta, za koji nastupa kao pozajmljeni igrač Benfike, potpuno opravdao očekivanja  srpskih fudbalskih stručnjaka i novinara, koji su još dok je nastupao u mlađim kategorijama Crvene zvezde prepoznali njegov raskošan talenat. Jović je sa devet postignutih golova trenutno najbolji strelac nemačke Bundeslige, tako da će staviti selektora na muke za koga da se odluči u napadu Prijovića, Mitrovića ili njega…

 „Prija mi  što sam najbolji strelac jedne od najboljih liga na svetu, ali sada sam tu za reprezentaciju i daću sve od sebe da zaradim minute. Drago mi je što sam se vratio u ekipu, mislim da sam zaslužio to svojim igrama, ali u reprezentaciji nije bitno ko je najbolji strelac i sada ne obraćam pažnju na to“, rekao je Jović.

Olakšavajuća okolnost za Srbiju je što najbolji crnogorski defanzivac Stefan Savić neće igrati…

„Mislim da imamo kvalitet i da rezultat neće izostati. Sigurno smo kvalitetniji sastav od Crne Gore i ako budemo igrali kao što znamo, pobeda ne bi trebala da izostane. Sve zavisi od nas, neće njihova selekcija zavisiti od jednog igrača“, smatra Jović, koji će posle dužeg vremena imati priliku da opet zaigra na stadionu Crvene zvezde „Rajko Mitić“.

„Uvek idemo na pobedu i nadam se da će publika doći u što većem broju, jer su nam navijači zaista potrebni. Drago mi je što se ponovo vraćam na naš stadion“, zaključio je Luka Jović.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se 17. novembra od 15 časova na stadionu „Rajko Mitić“, a direktan prenos možete gledati na kanalima Sport Kluba.