Jedvaj junak Hrvatske, F4 i dalje u igri

Dan Mullan, Getty Images Sport

Hrvatska je pobedila Španiju u pretposlednjem kolu Grupe 4 A divizije Lige nacija 3:2 i na taj način ostala u igri za plasman na Fajnal for.

Vicešampion sveta znatno je bolje ušao u meč nego u Elćeu pre dva meseca. Imali su domaći par solidnih prilika u prvom poluvremenu, ali na kraju nije bilo golova u prvih 45 minuta. Hrvati ipak zasluženo dolaze do gola. Serhi Roberto je u 54. minutu kardinalno pogrešio i predao loptu Perišiću, koji ju je prosledio Kramariću, kome nije bilo teško da reši situaciju jedan na jedan sa De Heom. Ipak, Španci su momentalno odgovorili. Sjajno je prošao Isko i na tacni uposlio Sebaljosa koji donosi izjednačenje.

Španci su imali odličnu priliku preko Aspasa, ali je pogodio prečku. Usledila je kazna u 69. minutu kada je sjajan centaršut Luke Modrića Tin Jedvaj pretvorio u pogodak i vođstvo 2:1. Veliku šansu za definitivan nok-aut propustio je Ante Rebić, koji je izbio sam pred De Heu, ali mu je golman Mančester Junajteda odbranio udarac. U 77. minutu Šime Vrsaljko je dva puta igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija Kulbakov kod drugog pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Serhio Ramos. Hrvati četri minuta pre kraja preko Kramarića imali sjajnu priliku, ali je Martines odlično intervenisao. Ipak, nagrada za veliki trud došla je u nadoknadi vremena, pošto je Tin Jedvaj drugim golom postigao pobedonosni gol.

Španci su ostali lideri Grupe 4 sa šest bodova, Engleska i Hrvatska po četiri, sa tim da Englezi i Hrvati igraju u nedelju na Ostrvu poslednji meč ove grupe kada će biti poznat definitivan rasplet. Sve tri ekipe imaju šanse za Fajnal for. Istog dana biće poznat i učesnik Fajnal fora iz Grupe 2. Belgija se pobedom nad Islandom 2:0 golovima Mišija Bačuaija, osamila na prvom mestu Grupe 2 sa devet bodova i ima tri boda u odnosu na Švajcarsku, sa kojom igra u gostima u poslednjem kolu za prvo mesto. Belgiji će biti dovoljan i minimalan poraz uz postignut gol.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо